Un comitet înființat de Nelu Tătaru, responsabil de raportările eronate ale situației pandemice

Un comitet înființat de Nelu Tătaru, responsabil de raportările eronate ale situației pandemice

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut public, după revocarea din funcție, că au existat diferențe între raportările autorităților și numărul real de decese în pandemie. Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, confirmă acum acest lucru și susține că responsabil pentru situația creată ar fi un comitet înființat la Ministerul Sănătății în timpul mandatului lui Nelu Tătaru.

Potrivit unui raport realizat la ministerul de resort, există mari diferențe între numărul real de decese din pandemie și raportările oficiale ale autorităților. Vorbim despre diferențe de până la 500 de cazuri raportate de un singur spital, după cum arată raportul citat de Ioana Mihăilă.

Mihăilă a mai spus că diferențele de raportare au existat, pe fondul birocrației, încă de la începutul pandemiei și ele continuă să existe și acum. Responsabilitatea acestor erori ar reveni, potrivit actualului ministru al Sănătății, unui comitet înființat în timpul mandatului lui Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății și că lucrurile vor fi tranșate în perioada următoare printr-o cercetare disciplinară a membrilor săi.

„​Aţi întrebat de responsabilii din Ministerul Sănătăţii care priveau tocmai monitorizarea datelor raportate. Responsabilul din Ministerul Sănătăţii este un Comitet numit în mandatul precedent lui Vlad Voiculescu şi vom lua toate măsurile pentru cercetarea disciplinară a acestora. (…) Au fost evidenţiate diferenţele dintre cele două baze de date, diferenţe care, aşa cum aţi văzut şi în raport, s-au accentuat în acele perioade în care valurile pandemice au fost mai importante”, a declarat Ioana Mihăilă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.