joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUn comitet înființat de Nelu Tătaru, responsabil de raportările eronate ale situației...

Un comitet înființat de Nelu Tătaru, responsabil de raportările eronate ale situației pandemice

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a susținut public, după revocarea din funcție, că au existat diferențe între raportările autorităților și numărul real de decese în pandemie. Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, confirmă acum acest lucru și susține că responsabil pentru situația creată ar fi un comitet înființat la Ministerul Sănătății în timpul mandatului lui Nelu Tătaru.

Potrivit unui raport realizat la ministerul de resort, există mari diferențe între numărul real de decese din pandemie și raportările oficiale ale autorităților. Vorbim despre diferențe de până la 500 de cazuri raportate de un singur spital, după cum arată raportul citat de Ioana Mihăilă.

Mihăilă a mai spus că diferențele de raportare au existat, pe fondul birocrației, încă de la începutul pandemiei și ele continuă să existe și acum. Responsabilitatea acestor erori ar reveni, potrivit actualului ministru al Sănătății, unui comitet înființat în timpul mandatului lui Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății și că lucrurile vor fi tranșate în perioada următoare printr-o cercetare disciplinară a membrilor săi.

„​Aţi întrebat de responsabilii din Ministerul Sănătăţii care priveau tocmai monitorizarea datelor raportate. Responsabilul din Ministerul Sănătăţii este un Comitet numit în mandatul precedent lui Vlad Voiculescu şi vom lua toate măsurile pentru cercetarea disciplinară a acestora. (…) Au fost evidenţiate diferenţele dintre cele două baze de date, diferenţe care, aşa cum aţi văzut şi în raport, s-au accentuat în acele perioade în care valurile pandemice au fost mai importante”, a declarat Ioana Mihăilă.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare