Liviu Iolu: „Domnu’ Orban, a sunat Dragnea să nu-i mai furați discursurile”

Liviu Iolu: „Domnu’ Orban, a sunat Dragnea să nu-i mai furați discursurile”

Vorbind despre partenerii de guvernare, Ludovic Orban a făcut referire la faptul că nu i-a văzut „să jure pe Biblie” sau „făcând crucea”. Fostul purtător de cuvânt al guvernului Cioloș, Liviu Iolu, a avut o replică tăioasă la această remarcă cel puțin discutabilă a președintelui Camerei Deputaților.

Iolu îi atrage atenția lui Orban cu privire la faptul că astfel de discursuri sunt specifice lui Liviu Dragnea și oamenilor din jurul acestuia. De altfel, ne amintim cum oameni din PSD au confirmat faptul că Viorica Dăncilă ar fi jurat pe Biblie înainte să fie desemnată premier de Liviu Dragnea,  jurământul pe Biblie fiind o practică destul de comună în PSD și Liviu Dragnea folosea acest simbol al creștinătății ca pe o garanție a loialității membrilor de partid față de el.

Practica pare să existe și în PNL, iar ea nu este deloc privită ca o blasfemie, în primul rând, și ca un reflex straniu de a folosi divinitatea în scopuri meschine. O spune chiar Ludovic Orban:

Avem nişte parteneri de guvernare care de multe ori parcă nu s-au născut aici. Nu i-am văzut la Ziua Drapelului Naţional, nu i-am văzut la momente esenţiale în celebrarea a tot ceea ce este simbol la naţiunii române ca să nu spun că nu i-am văzut jurând pe Biblie şi nu i-am văzut făcând crucea. Noi suntem altfel. Noi suntem un partid care este născut din fibra poporului român.

Mai mulți membri ai USR-Plus au reacționat la discursul lui Orban, și unii au făcut-o destul de dur. Una dintre replicile care au făcut furori aparține fostului purtător de cuvânt din guvernul Cioloș, Liviu Iolu. Acesta îi dă niște sfaturi ironice lui Orban cu privire la modul retrograd în care își cataloghează partenerii de guvernare.

Domnu’ Orban, a sunat Dragnea să nu-i mai furați discursurile. Nu aveți curaj dacă nu o băgați și pe aia cu Soroș și nu uitați că USR PLUS fură frigiderele etc. Și luați-l și pe Terhes în noul PNL, eventual spuneți mai repede că vă aliați cu Viktor Orban, Le Pen și Salvini să salvați Europa de progresism.„, a punctat Iolu într-o postare pe Facebook.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.