Eugen Nicolicea este unul dintre artizanii modificării legilor Justiției și revizuirii sentințelor din timpul guvernării PSD. Cu toate acestea, el a primit, prin intermediul unui post de radio pe care îl deține, suma de 1,1 milioane de lei de la guvernul PNL în timpul campaniei anti-covid. Și mai grav e faptul că, de fapt, postul de radio pare să nu aibă prea multă activitate.
Situația este adusă în atenția publicului de cercetătorul Septimius Pârvu, care arată că firma Galaxy SRL, unde Eugen Nicolicea deține 50% din acțiuni, potrivit declarației proprii de avere, a primit suma de 1, 1 milioane de lei în cadrul campaniei anti-covid finanțate de Guvernul României în timpul pandemiei.
Campania de informare anti-covid, prin finanțarea presei cu bani publici, a fost ea însăși o problemă, pentru că a slăbit încrederea populației în presă și autorități într-o perioadă în care încrederea ar fi fost esențială.
Revenind la Eugen Nicolicea, acesta deține jumătate din capitalul unui post de radio care emite din Drobeta Turnu Severin. Cercetătorul Septimius Pârvu a căutat detalii despre această afacere mass-media și a constatat că pagina web a postului este inactivă.
Cu toate acestea, compania Galaxy SRL a beneficiat în anii 2020 și 2021 de sume importante de la Guvernul României, în cadrul campaniei de finanțare a presei în pandemie. Vorbim de plăți pentru prestări servicii, împărțite în rate egale, în valoare de 226.421,06 lei. Plățile s-au efectuat de cinci ori pe parcursul anilor 2020 și 2021.

Eugen Nicolicea este unul dintre personajele de tristă amintire ale guvernării PSD. Are o activitate de aproape trei decenii în politică și a fost parlamentar în toate legislaturile din perioada 1992 – 2020. Chiar dacă nu a mai obținut un mandat în Parlament, acesta reușește în continuare să se bucure de banii publici. Nicolicea are, potrivit declarației de avere din anul 2020, o garsonieră, un apartament și o casă de locuit în București, două autoturisme de lux și o barcă cu motor. La acestea se adaugă numeroase economii în conturi bancare.
Sursă foto principal: Eugen Nicolicea, Facebook