vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticLiviu Iolu: "Nu se poate să introduci într-o campanie de partid elemente...

Liviu Iolu: „Nu se poate să introduci într-o campanie de partid elemente de șantaj cu fonduri publice”

Premierul Florin Cîțu a anunțat faptul că ar fi semnat calendarul pentru elaborarea proiectului rectificării bugetului de stat și că ordonanța ar putea fi adoptată în luna august. Fostul purtător de cuvânt din guvernul Cioloș, Liviu Iolu, atrage atenția că primarii PNL sunt astfel șantajați pentru a vota în alegerile interne din partid cu premierul.

Florin Cîțu le promite acum primarilor bani pentru rectificarea bugetară și arată că aceștia ar putea să înceapă să fie virați către comunitățile locale foarte curând. Alina Gorghiu a distribuit pe Facebook anunțul premierului, cu descrierea: „Mesaj important pentru toți primarii”, sugerând astfel că în cadrul competiției interne din partid ar trebui susținut Florin Cîțu, de vreme ce are pâinea și cuțitul la dispoziție.

Fostul purtător de cuvânt al guvernului Cioloș, Liviu Iolu, remarcă în acest context un aspect foarte important și o face în mod corect, pentru că în ultima perioadă, competiția internă din PNL ridică numeroase suspiciuni cu privire la legalitatea unor demersuri. Acesta arată că e inadmisibil să introduci într-o campanie internă de partid elemente de șantaj cu fonduri publice pentru primarii care își vor exercita dreptul de vot în alegerile interne ale PNL.

Îmi pare rău pentru cei doi „liberali” dar chestia asta se numește șantaj cu bani publici și nu trebuie sub nici o formă tolerată. Nu se poate să introduci într-o campanie internă de partid, oricare ar fi el, elemente de șantaj cu fonduri publice pentru primari. E pesedism de cea mai joasă speță, sper să înceteze și mai sper că avem instituții care pot stopa așa ceva.„, scrie Iolu pe Facebook, referindu-se la Florin Cîțu și la Alina Gorghiu.

Nu este prima dată când în competiția internă din PNL pot fi remarcate elemente de comportament și practici care amintesc de perioada în care la putere era PSD, la fel cum nu este nici prima dată când fondurile publice devin pentru liberali atu sau vulnerabilitate în îndeplinirea unor interese personale sau de partid.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare