vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialAdrian Năstase instigă vânătorii împotriva asociației de mediu Agent Green

Adrian Năstase instigă vânătorii împotriva asociației de mediu Agent Green

Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România (AGVPS) a publicat cu câteva zile în urmă o fotografie a unor fecale de urs, însoțite de un citat din Gabriel Păun, președintele asociației de mediu Agent Green. Mai mult, asociația de vânători publică în aceeași postare adresa sediului Agent Green. Totul inspirat de o postare de pe blogul lui Adrian Năstase…

Agent Green este una dintre cele mai cunoscute asociații de mediu din România și este asociația care a atras cel mai mult atenția asupra nevoii de conștientizare a protejării ursului brun, pus în bătaia puștii chiar de către conducerea Ministerului Mediului. De altfel, Gabriel Păun este și consilier onorific al premierului Florin Cîțu și atrage foarte des atenția asupra riscurilor de mediu pe care unele acțiuni guvernamentale le pot genera.

Ca atare, vânătorii sunt afectați de această luptă pentru protecția mediului și au interese proprii care îi determină să dezvolte o atitudine ostilă față de asociația de mediu Agent Green și față de orice altă asociație de mediu care se situează pe o altă parte a baricadei. Pentru a pune gaz pe foc în sfera acestui conflict, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor din România a postat zilele trecute o fotografie ce reprezintă niște fecale de urs, însoțită de un citat dintr-o postare de pe blogul lui Adrian Năstase, cunoscut nu doar pentru anii de închisoare făcuți pentru șantaj și luare de mită, ci și pentru pasiunea pentru armele de foc și vânătoare.

De curând, președintele Agent Green, Gabriel Păun, spunea la o televiziune că un urs egal un om deoarece și urșii au suflet„, se arată în descrierea fotografiei menționate. Mai mult, și Adrian Năstase publică pe blogul lui adresa sediului Agent Green, cu intenția „Să le scrieți, să-i vizitați, să le faceți donații. Au patru salariați cu care, anul trecut, au avut încasări de 2 milioane de lei din care profit de 624000 lei. Pare că nu o duc asa de rău, dar o mână de ajutor, din țară sau din străinătate, nu ar fi de neglijat.

Vorbim, în mod clar, despre o instigare la ură împotriva unei asociații de mediu care își respectă statutul și obiectivele, iar publicarea adresei sediului pe pagina de Facebook a unei asociații de vânători (adică un public format din deținători de permis port-armă) predispune membrii asociației la niște riscuri evidente.

Cu atât mai mult cu cât pe pagina AGVPS sunt numeroase comentarii îngrijorătoare, în care Agent Green este catalogat drept „agentul maro”, iar Gabriel Păun este acuzat de faptul că „face legea cu articole și apariții cumpărate pe TV și online„.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

6 COMENTARII

  1. Nu instiga pe nimeni si nici nu este nevoie. Agent Greent este un manipulator al opiniei publice, folosindu-se de date trunchiate si chiar false. Emotia publicului, bine intentionata de altfel, este manipulata perfid de un ONG care incaseaza zeci si sute de mii de euro, fara sa faca nimic concret.

    • Gabriel Paun sa mearga cu ONG-ul lui sa vada de mediu si de ursi in Austria, Germania, Ungaria de unde este platit si sa ne lase pe noi in pace sa vinam ursii si sa echilibram ecosistemul.

      • Membri acelui ONG nu trebuie trimiși in Austria, Germania sau aiurea, ci trebuie obligati sa campeze săptămâna in munții Harghitei, ca sa-i pupe și sa-i strângă in brațe ursul. Pe urma vom mai discuta dacă vom avea cu cine.

    • Nimeni nu vrea disparitia ursului brun din pădurile montane ale țării. Dar momentan specia nu este amenințată, sunt amenințati oamenii și animalele și gospodariile lor. Numărul urșilor , ca și a altor animale înmulțire excesiv trebuie controlat și menținut constant in raport de posibilitățile habitatului lor de a le asigura hrana și adăpostul. Iar numărul nu poate fi tinut constant decât prin cote de vânătoare stabilite de autoritati pentru fiecare areal. Treaba cu relocarea, cu excepția relocării in străinătate la sute de Km. de țara, este mutarea problemei dintr-un loc in altul și nu rezolvarea ei. La fel trebuie procedat și cu șacalul auriu, specie invazivă care pune in pericol fauna autohtonă. Acesta trebuie vânat și stârpit definitiv, nefăcând parte din fauna țării noastre. Sau poate și aici acel ONG va plânge de mila lor.

  2. Incepand cu cazul ARTUR Agent Green a intrecut masura.Toate datele despre acest ONG sant publice si oricine le poate afla din cateva clikuri .Cumva se pare ca se ascunde ? Un audit financiar facut de ANAF ar arata adevarata fata a acestui ONG .In mod normal ar fii trebuit sa fie o Organizatie NON PROFIT Eu ma intreb ce face cu atata profit.Poate cumpara paduri ,pentru vreun miliardar strain cum fac si alte ONG-URI . Sa nu creada cineva ca donatiile vin din Romania

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare