Adrian Năstase instigă vânătorii împotriva asociației de mediu Agent Green

Adrian Năstase instigă vânătorii împotriva asociației de mediu Agent Green

Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România (AGVPS) a publicat cu câteva zile în urmă o fotografie a unor fecale de urs, însoțite de un citat din Gabriel Păun, președintele asociației de mediu Agent Green. Mai mult, asociația de vânători publică în aceeași postare adresa sediului Agent Green. Totul inspirat de o postare de pe blogul lui Adrian Năstase…

Agent Green este una dintre cele mai cunoscute asociații de mediu din România și este asociația care a atras cel mai mult atenția asupra nevoii de conștientizare a protejării ursului brun, pus în bătaia puștii chiar de către conducerea Ministerului Mediului. De altfel, Gabriel Păun este și consilier onorific al premierului Florin Cîțu și atrage foarte des atenția asupra riscurilor de mediu pe care unele acțiuni guvernamentale le pot genera.

Ca atare, vânătorii sunt afectați de această luptă pentru protecția mediului și au interese proprii care îi determină să dezvolte o atitudine ostilă față de asociația de mediu Agent Green și față de orice altă asociație de mediu care se situează pe o altă parte a baricadei. Pentru a pune gaz pe foc în sfera acestui conflict, Asociația Generală a Vânătorilor și Pescarilor din România a postat zilele trecute o fotografie ce reprezintă niște fecale de urs, însoțită de un citat dintr-o postare de pe blogul lui Adrian Năstase, cunoscut nu doar pentru anii de închisoare făcuți pentru șantaj și luare de mită, ci și pentru pasiunea pentru armele de foc și vânătoare.

De curând, președintele Agent Green, Gabriel Păun, spunea la o televiziune că un urs egal un om deoarece și urșii au suflet„, se arată în descrierea fotografiei menționate. Mai mult, și Adrian Năstase publică pe blogul lui adresa sediului Agent Green, cu intenția „Să le scrieți, să-i vizitați, să le faceți donații. Au patru salariați cu care, anul trecut, au avut încasări de 2 milioane de lei din care profit de 624000 lei. Pare că nu o duc asa de rău, dar o mână de ajutor, din țară sau din străinătate, nu ar fi de neglijat.

Vorbim, în mod clar, despre o instigare la ură împotriva unei asociații de mediu care își respectă statutul și obiectivele, iar publicarea adresei sediului pe pagina de Facebook a unei asociații de vânători (adică un public format din deținători de permis port-armă) predispune membrii asociației la niște riscuri evidente.

Cu atât mai mult cu cât pe pagina AGVPS sunt numeroase comentarii îngrijorătoare, în care Agent Green este catalogat drept „agentul maro”, iar Gabriel Păun este acuzat de faptul că „face legea cu articole și apariții cumpărate pe TV și online„.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.