vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneEmilia Șercan: "Conducerea actuală a Academiei este protejată chiar de directorul de...

Emilia Șercan: „Conducerea actuală a Academiei este protejată chiar de directorul de cabinet al ministrului Bode”

Cu două luni în urmă, Guvernul României a adoptat hotărârea de reorganizare a Academiei de Poliție. Mai multe dezvăluiri publicate de jurnalista Emilia Șercan arătau nereguli și plagiate ale unei veritabile fabrici de diplome, sub cupola unei instituții care pregătește viitorii polițiști. Acum, această reorganizare este blocată, potrivit jurnalistei, chiar de directorul de cabinet al ministrului Bode.

Emilia Șercan arată că, la două luni după hotărârea de reorganizare a Academiei de Poliție, rectorul David Ungureanu, care are două teze de doctorat, ambele plagiate, a fost reîmputernicit de ministrul Lucian Bode pentru încă trei luni la conducerea Academiei de Poliție. Și nu este singura situație de acest fel. Jurnalista spune că responsabil pentru acest blocaj al reorganizării ar fi Marius Florin Mihăilă, directorul de cabinet al ministrului Bode.

Ministrul de Interne continuă să păstreze în funcțiile de rector și prorector al Academiei de Poliție două persoane suspecte de plagiat, care blochează sistematic procesul de reorganizare chiar sub nasul ministrului. Senatul a decis că toate funcțiile academice – inclusiv prorectori și decani – pot fi ocupate de persoane care nu sunt cadre didactice și nici nu au doctorat. Evident, decizia asta e cu bătaie lungă pentru protejarea profesorilor-plagiatorilor care se tem că ar putea rămâne fără titlul de doctor, dar chiar și așa vor să predea mai departe în Academie.„, arată Emilia Șercan într-o postare pe Facebook.

Mai mult, aceasta mai precizează că Facultatea de Poliție – care a absorbit și fostele facultăți de Jandarmi, Poliție de Frontieră și Drept – este condusă în prezent de un profesor de sport. Nici fostul prorector Petrică-Mihail Marcoci, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul amenințării cu moartea a Emiliei Șercan n-a fost eliminat din organigrama Academiei de Poliție.

Emilia Șercan susține că acest blocaj cu efecte semnificative este determinat chiar de șeful de cabinet al ministrului Lucian Bode.

Conducerea actuală a Academiei este protejată chiar de directorul de cabinet al ministrului Bode, Marius Florin Mihăilă, care dirijează lucrurile din umbră. Cu Mihăilă în preajma lui Bode, reforma Academiei a rămas doar o caraghioasă promisiune guvernamentală, frânată discret în culise de directorul de cabinet, care a reușit dibace să-l manevreze pe ministru astfel încât să poată bloca toate demersurile începute pentru a schimba lucrurile.„, mai susține jurnalista.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare