Ana Birchall despre Stelian Ion: „Sunteți ministrul ZERO realizări!”

Ana Birchall despre Stelian Ion: „Sunteți ministrul ZERO realizări!”

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, îl acuză pe actualul ministru, Stelian Ion, de faptul că se lamentează public pe teme despre care fie nu știe elemente concrete, fie ascunde adevărul. Mai mult, Birchall îi reproșează actualului deținător al portofoliului Justiției de faptul că nu a punctat nicio realizare în mandatul lui de până acum.

Activitatea ministrului Justiției, Stelian Ion, este aspru criticată de Ana Birchall, care arată că acesta își cam rezumă activitatea la exerciții de imagine și lamentări publice. Zilele acestea, Stelian Ion s-a plâns de faptul că nu sunt destui procurori care să se califice pentru a lucra în DNA și DIICOT, în ciuda relaxării condițiilor de admitere în aceste instituții.

Fostul ministru al Justiției, Ana Birchall, arată, însă altă fațetă a realității: „În România sunt aproape 900 de procurori care dețin grade profesionale de parchet de pe lângă Curtea de Apel și de pe langă Înalta Curte dintr-un total de aproximativ 2400 de procurori. (…) Este o bază de selecție de aproape 900 de procurori astfel încât să se promoveze la DNA și DIICOT procurori care sa întocmească rechizitorii într-o manieră profesionistă, care să nu ducă la îngroșarea statisticilor și a achitărilor, ci la condamnări și la recuperarea prejudiciilor și banilor furați românilor„.

Ana Birchall face referire și la nivelul de calificare al celor care ar ajunge să lucreze în structuri precum DNA și DIICOT, pentru că scăderea exigențelor ar face ca procurori care nu au anchetat decât infracțiuni simple, precum cea de furt, să înceapă să ancheteze spețe aferente marii corupții și e posibil ca asta să aibă consecințe. De aceea, Birchall îl acuză pe Stelian Ion de lipsa oricărei realizări notabile în domeniul justiției de-a lungul mandatului său de până acum.

În 6 luni de zile nu ați făcut NIMIC în afară de exerciții de imagine personale! Sunteți ministrul ZERO realizări! Apropo, sunt ideile dumneavoastră sau sunteți foarte prost consiliat? Sau amândouă?”, mai întreabă fostul ministru.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.