vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InternePeste 10.000 de hectare de pădure din Gorj, salvate de la tăiere

Peste 10.000 de hectare de pădure din Gorj, salvate de la tăiere

După ce anunța, pe 14 iulie, că a reușit să oprească tăierile în Codrii Iașilor, asociația de mediu Agent Green obține o nouă victorie pentru codrii seculari. De data aceasta, este vorba de zona Padeș din județul Gorj.

Asociația de mediu Agent Green bifează o nouă victorie în instanță împotriva Romsilva și Ministerului Mediului. 10188 hectare din  zona Padeș sunt acum salvate de la tăieri. Acum, prin decizia instanței, sunt protejate de la tăiere mai multe arii din zonă, și anume Nordul Gorjului de Vest (Munții Mehedinți și Vâlcan), Geoparcul Platoul Mehedinți și Parcul Național Domogled-Valea Cernei.

Anunțul a fost făcut chiar de asociație pe pagina sa de Facebook, arătând că în acest moment exploatarea zonei și tăierile de arbori de acolo sunt interzise.

„Amenajamentul era suspendat deja într-o victorie anterioară a Agent Green, iar de data aceasta victoria constă in anularea planurilor de exploatare la care pârâții mai pot face recurs. Tăierile și transportul de lemn sunt însă interzise.”, susține Agent Green.

ONG-ul nu este la prima victorie importantă de acest fel. Chiar pe data de 14 a acestei luni, asociația anunța că a reușit să salveze de la tăiere Codrii Iașilor, în procesul Agent Green vs. Romsilva și Ministerul Mediului. Deși suprafața vizată de decizia judecătoreasca este un record în România, tăierile fiind interzise acum pe 19.232 de hectare din zona respectivă, Romsilva ignoră decizia instanței și, potrivit ONG-ulii, continuă să taie arbori protejați prin lege. 

Sursă foto: Agent Green, Facebook.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare