vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticStrategia lui Cîțu: "Vă rog să ne dați ponturi despre tabăra Orban,...

Strategia lui Cîțu: „Vă rog să ne dați ponturi despre tabăra Orban, pentru a le da în presă”

Un document intern al PNL, cu antetul Guvernului, a fost publicat de Crina Dobre, fost membru al partidului, document care arată care este strategia de imagine a lui Florin Cîțu în campania internă.

UPDATE: Documentul avea semnătură electronică și, potrivit acesteia, autoarea lui este fosta jurnalistă Mioara Costin, acum consilier de stat și angajat al Guvernului României. Premierul Florin Cîțu susține în continuare că nu a văzut documentul și susține că autenticitatea lui trebuie demonstrată de cei care l-au publicat.

În cadrul acestuia, se fac referiri la afinitățile politice ale unor instituții de presă și sunt date indicații membrilor PNL cu privire la felul în care ar trebui să-și folosească ponturile despre Ludovic Orban, astfel încât comunicatorii partidului să le dea în presă. Documentul este interesant nu doar pentru că poartă antetul Guvernului României, deși se adresează exclusiv membrilor PNL, nu românilor, ci și pentru că dezvăluie strategia de imagine a lui Cîțu în cadrul alegerilor interne.

Mers în studio, intrat prin Skype sau prin telefon. Și aici sunt două paliere: apărarea Guvernului și candidatura la șefia PNL. Este foarte important ca lideri precum Rareș Bogdan, Dan Vîlceanu, Robert Sighiartău, Alina Gorghiu să fie prezenți în prime-time la televiziuni. Miniștrii care merg la ora 21 pentru domeniile lor pot face referire și la lupta din partid” – iată numai câteva dintre indicațiile oferite liderilor PNL de către echipa lor de comunicare.

După ce sunt indicați liderii partidului cu rol în comunicarea mesajelor, echipa de consilieri de imagine ai PNL face referiri și la atitudinea unor instituții de presă cu privire la cei doi candidați în lupta internă, lansând și acuzații la adresa unora, cum că ar beneficia „de contracte și înțelegeri” de la Orban, prin diverși. Mai mult, liderilor PNL li se cer ponturi despre Ludovic Orban, astfel încât ele să ajungă la presă.

Sursă: Crina Dobre, Facebook

Vă rog să ne dați ponturi mie și colegei mele, Dana Păcurar, informații pe care le aveți despre tabăra Orban pentru a le da în presă. Ce negocieri duce, cum vrea să ia oamenii la bucată, oricine poate fi folosit pentru a arăta că se tem că pierd, că sunt disperați. Mi le puteți lăsa în privat, mă puteți suna, dacă nu le puteți lăsa pe grup„, se mai arată în document.

Mai mult, sunt indicate clar textele cu sens manipulator.

Menționați în discurs și postări motivul pentru care Florin Cîțu este singura soluție pentru șefia PNL. Exemplu de mesaj tematic: Este singurul premier care și-a asumat reforme, indiferent de costurile politice, a fost ministru de finanțe în pandemie, a trecut țara prin criză în 2020, România are cea ai mare creștere economică din UE, cifrele nu mint. Și, mai ales, premierul are un partener de încredere: Klaus Iohannis.”

Documentul le mai indică liderilor PNL, și mai ales miniștrilor, să se folosească de ideea de echipă cu premierul și președintele. Astfel, în timp ce Orban nu se poate lăuda decât cu personaje precum Costel Barbu, Virgil Guran sau Ion Ștefan, Cîțu se alătură președintelui țării. Astfel s-ar face „o diferență de clasă” între cei doi candidați.

Echipa de comunicare, formată din foste jurnaliste ale unui cunoscut post de televiziune, le mai recomandă liderilor PNL să își facă selfie-uri cu premierul.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare