În această perioadă are loc la Budapesta expoziția internațională ”One With Nature”, organizat la centrul de expoziții HungExpo. La eveniment participă reprezentanți ai Romsilva, care au și organizat un stand cu trofee împăiate ale animalelor sălbatice ucise în România. Lor li s-a alăturat ministrul Mediului, Tanczos Barna, care nu a refuzat un nou drum la Budapesta pentru a promova vânătoarea de trofee în Carpați.
Expoziția internațională ”One With Nature” își propune să le dea țărilor posibilitatea de a prezenta bogățiile naturale și utilizarea durabilă a naturii de către oameni. România s-a prezentat la eveniment cu coarne de cerb, țap, blănuri de urs, specii protejate în genere, încercând să arate că animalele împușcate la noi în țară au o frumusețe aparte. Acest stand a fost pregătit și organizat de Romsilva, iar el mai poate fi vizitat la Budapesta până pe data de 14 octombrie.

Celor de la Romsilva li s-a alăturat președintele Consiliului de Administrație al Regiei Pădurilor, Daniel Dănut Apostol, dar și Ministrul Mediului, Tanczos Barna.
În ceea ce-l privește pe Dănuț Apostol, face precizarea că acesta e cunoscut pentru afacerile pe care le face cu Arpad Sarkany, patronul Abies Hunting, una dintre cele mai importante firme din România specializate pe vânătoare, inclusiv urs.
Astfel a avut loc o întreagă acțiune de promovare, atât prin finanțări, cât și în mediul online, a vânătorii în România, Tanczos Barna declarând public faptul că vânătoarea este un mod de protejare a naturii.
„Managementul faunei înseamnă conservarea conștientă a habitatelor speciilor sălbatice. Managementul profesionist al populațiilor animalelor, bazat pe dovezi științifice, este fundamentul ecologiei. Pentru multe specii de animale strict protejate, numai gestionarea profesională a faunei sălbatice poate asigura protecția și conservarea condițiilor de habitat. Vânătoarea, făcută cu respectarea legii și al codului etic, este o parte integrantă a conservării naturii și a gestionării corespunzătoare, științifică a faunei.„, a scris Tanczos Barna în scopul promovării evenimentului de la Budapesta.
Participarea oficialilor români la Budapesta, pentru promovarea unor coarne și blănuri ale animalelor împușcate în Carpați a trezit reacții din partea unor organizații de mediu din România.
Una dintre cele mai cunoscute dintre ele, Agent Green, menține un ton extrem de dur la adresa acestor tipuri de evenimente în care se promovează uciderea animalelor, având în vedere și atitudinea generală a lui Tanczos Barna, ministrul Mediului, pe marginea acestui subiect, încă de la desemnarea sa în funcție.