joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneȘefii Poliției și DSP București, chemați să explice condițiile de avizare a...

Șefii Poliției și DSP București, chemați să explice condițiile de avizare a Congresului PNL

Șefii Direcției Generale a Poliției Municipiului București și ai Direcției de Sănătate Publică au fost convocați de membrii PSD din comisiile de Apărare și Sănătate din Camera Deputaților pentru a explica în ce condiții a fost avizat Congresul PNL din weekend-ul trecut.

PSD profită de dublul standard utilizat de PNL în aplicarea sancțiunilor pentru populație și ignorarea restricțiilor de către membrii partidului în cadrul Congresului organizat la ROMEXPO în weekend, astfel că membrii PSD din comisiile de Apărare și Sănătate cer acum explicații de la poliție și DSP pe marginea condițiilor de avizare a desfășurării evenimentului în cauză.

Aglomerație în pandemie la Congresul PNL

Potrivit unui comunicat al PSD, transmis luni, comisarul-șef Bogdan Berechet și doctorul Oana Niculescu au fost chemați pentru a da explicații privind legalitatea avizării acestui eveniment politic, despre modul în care au fost raportate testele COVID-19 pozitive din Capitală în perioada premergătoare congresului, și despre dubla măsură în sancționarea încălcărilor restricțiilor de la această întrunire politică, în raport cu pedepsele aplicate cetățenilor obișnuiți.

Același document arată că cei doi șefi de instituții au refuzat să se prezinte în fața comisiilor parlamentare PSD a luat act de refuzul celor doi de a se prezenta în fața comisiilor parlamentare.

Această atitudine obstrucționistă în aflarea adevărului reprezintă în mod clar un abuz de putere care încalcă în mod grav principiul colaborării loiale între instituțiile statului consacrat în Constituția României și în deciziile Curții Constituționale din România.”, arată departamentul de comunicare al PSD.

Deputații PSD susțin că vor formula o nouă convocare a celor doi șefi de instituții, iar în cazul unui alt refuz vor folosi toate căile legale pentru a-i trage la răspundere pentru refuzul de a colabora în sensul aflării adevărului. Totul, în condițiile în care există suspiciuni legate de faptul că raportările oficiale arată o dublare atipică a numărului de cazuri zilnice noi de COVID-19 în București, de la maximul de 1.048 de cazuri săptămâna trecută la 2.559 de cazuri luni, a doua zi după congresul PNL.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare