vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticReacția lui Orban după înfrângere: "Și-au bătut joc de istoria glorioasă a...

Reacția lui Orban după înfrângere: „Și-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL”

La o zi după înfrângerea sa în competiția internă din PNL, Ludovic Orban a trimis demisia sa din funcția de președinte al Camerei Deputaților la partid. Acesta a declarat că alegerile interne din PNL au fost un simulacru, demn de regimurile totalitare.

Reacția lui Orban de după pierderea alegerilor interne a fost una destul de dură. Acesta susține că, prin felul în care a fost organizat Congresul PNL s-a ajuns la o prăbușire a partidului în preferințele opiniei publice și că membrii partidului au fost împiedicați să voteze liber, lucru care nu s-a mai întâmplat în istoria partidului de până acum.

Orban spune că a trimis demisia lui din funcția de președinte al Camerei Deputaților la PNL, pentru a le da liberalilor un răgaz în care să găsească o soluție, pentru a nu face cadou funcția celor de la PSD.

Mecanismele de presiune și de control utilizate la Congres parcă sunt desprinse din apanajul regimurilor totalitare. Să vezi miniștri, primari, președinți sau vicepreședinți de consilii județene, liderul grupului de la Senat sau alți parlamentari cum împiedică exercitarea liberă a dreptului de vot, cum controlează felul în care votează delegați este fără precedent în democrație. Planificatorii acestei lovituri de partid, care au orchestrat cea mai puternică lovitură împotriva democrației și uneltele lor jalnice din afara și din interiorul partidului și-au bătut joc de istoria glorioasă a PNL și au transformat PNL în ceva ce n-a fost niciodată în istoria sa, coborându-l la cele mai joase cote de popularitate și distrugând aproape imaginea publică a PNL„, a declarat luni Orban.

Reproșurile nu Orban nu s-au oprit aici, el declară că nici PSD nu l-a atacat vreodată atât de mârșav cum au făcut-o colegii lui de partid, dar pretinde că va continua să lupte și că nu se lasă înfrânt de cele întâmplate.

Multă lume se întreabă ce voi face. Vreau să transmit un mesaj simplu și clar: rămân același om! Nu pot fi înfrânt. Și dacă nu mai sunt președinte al PNL, voi continua lupta pentru lucrurile în care cred cu și mai multă energie, cu și mai multă vigoare decât până acum. Democrația este fundamentală pentru evoluția societății românești. Despre ce democrație am mai fi putut vorbi, dacă metodele folosite la Congresul PNL ar fi fost folosite în scrutinuri de alegeri de către cei care au confiscat vremelnic pârghiile de putere din PNL?„, a completat Ludovic Orban declarația în acre și-a anunțat demisia din funcția de președinte al Camerei Deputaților.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare