vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticFlorin Cîțu: "Dacă CCR ne dă dreptate, președinții celor două Camere ar...

Florin Cîțu: „Dacă CCR ne dă dreptate, președinții celor două Camere ar trebui să plece acasă”

În așteptarea deciziei Curții Constituționale a României cu privire la constituționalitatea moțiunii de cenzură, premierul Florin Cîțu susține că, dacă procedurile nu au fost respectate, atât Ludovic Orban, cât și Anca Dragu ar trebui să demisioneze de la șefia celor două camere ale Parlamentului.

După cum știm, premierul Florin Cîțu a sesizat CCR pe motiv că există un conflict de natură constituțională între Parlament și Guvern și susține că nu au fost respectate procedurile constituționale, dar și că semnăturile au fost depuse în fotocopie și asta ridică un semn de întrebare asupra autenticității lor.

Luni, după câștigarea mandatului de președinte al PNL, Florin Cîțu reiterează faptul că, dacă CCR îi va da dreptate, atunci președinții Senatului și Camerei Deputaților ar trebui să demisioneze.

Am depus acel punct de vedere cu privire la un conflict juridic, rămân la opinia mea: dacă cei de la Curte ne dau dreptate, președinții celor două Camere ar trebui să plece acasă, pentru că au susținut o procedură viciată de a da jos un guvern, Guvernul României, într-o situație complicată. Mai mult, aș vrea să văd cum cei de la USR vor explica cum ei, care sunt cei care întotdeauna ne spun de justiție și că trebuie să respectăm legile, ar fi susținut o procedură viciată.”, a declarat premierul.

Florin Cîțu susține în continuare că și semnăturile atașate moțiunii se află încă sub semnul întrebării, însă așteaptă ca acestea să fie verificate, pentru a putea spune cu certitudine că ele nu au fost autentice.

Semnăturile trebuiesc trimise pentru verificare. Din ceea ce am văzut eu și din ce-am primit la Guvern, scria foarte clar că semnăturile au fost depuse în fotocopie, ceea ce nu este normal. Scrie negru pe alb.„, a mai spus Florin Cîțu.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare