vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCurieri din Olt, acuzați că și-ar fi însușit coletele sau le-ar fi...

Curieri din Olt, acuzați că și-ar fi însușit coletele sau le-ar fi înlocuit cu produse mai ieftine

Firmele de curierat au avut un mare succes în pandemie, de vreme ce comenzile online au devenit o necesitate. Asta le-a dat idei angajaților unei astfel de companii, care are un punct de lucru și la nivelul județului Olt. Practic, curierii ar fi profitat de situație și fie și-au însușit produsele pe care ar fi trebuit să le livreze, fie le-au înlocuit cu produse mai ieftine.

Totul s-a întâmplat vreme de peste un an, din luna mai a anului 2020 până în iunie 2021, iar genul acesta de infracțiune a fost practicat de mai mulți angajați ai respectivei firme de curierat. Lucrurile au ieșit la iveală în urma a zece percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite că ar fi procedat astfel, cauzând prejudicii semnificative.

Activitățile s-au desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de înșelăciune.

În rechizitoriu, procurorii arată că mai mulți angajați ai unei societăți comerciale, ce are ca obiect de activitate efectuarea de activități de curierat rapid, sunt bănuiți că, în timpul serviciului, și-ar fi însușit pe nedrept bunurile care le erau predate spre expediere sau le-ar fi înlocuit cu diverse bunuri, de o calitate inferioară.

Ulterior, ar fi întocmit documentația necesară pentru a ajunge la destinatar ori pentru a fi returnate expeditorului, cauzând astfel un prejudiciu material în dauna expeditorului, iar, în unele cazuri, în dauna beneficiarului.

6 persoane au fost conduse miercuri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, în baza unor mandate de aducere, pentru a fi audiate. Ulterior acestor percheziții, dar și discuțiilor cu angajații firmei de curierat, procurorii vor putea stabili și care este valoarea exactă a prejudiciului din acest dosar neobișnuit.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare