joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiAPM Teleorman s-a eliberat de sub presiunea Elisabetei Chisac: soția de liberal...

APM Teleorman s-a eliberat de sub presiunea Elisabetei Chisac: soția de liberal a luat 5 la examenul de competență

INVESTIGATORIA a prezentat în exclusivitate cazul unei soții de primar liberal care a ajuns să ocupe funcția de director a Agenției pentru Protecția Mediului Teleorman, fără a fi avut vreo aptitudine pentru obținerea numirii pe post, în afara susținerii politice. Elisabeta Chisac a fost acuzată, în repetate rânduri, chiar de subalternii ei că are un comportament abuziv la locul de muncă. Luna aceasta a avut loc concursul de ocupare a funcției pe bază de competență și, deloc surprinzător, Chisac n-a reușit să obțină mai mult de 5 puncte, insuficient pentru a promova concursul.

Elisabeta Chisac, soția primarului PNL, Cristian Chisac, a lucrat în trecut la APM Teleorman pe o funcție de consilier debutant până în anul 2018. În 2018 ea a fost dată afară din instituție, pentru că nu s-ar fi prezentat la muncă vreme de 66 de zile. Pe 8 martie 2021 aceasta s-a întors în instituție și nu oricum, ci chiar pe funcția de director executiv.

Potrivit unor surse din PNL, Elisabeta Chisac a fost numită consilier la cabinetul senatorului Virgil Guran, iar din anul 2008, legea 7 a Senatului s-a modificat în sensul în care consilierii parlamentari pot fi angajați fără concurs în instituțiile publice. Desigur, această funcție nu este cuprinsă în CV-ul public al Elisabetei Chisac.

În tot acest timp, Cristian Chisac, soțul Elisabetei, a făcut demersuri pentru angajarea soției sale la APM, “pe o funcție de conducere”. De la președintele PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, până la vicepreședintele ANPM, Eugen Ioan Cozma, toată lumea din PNL s-a implicat pentru a o ajuta pe Elisabeta să fie șefă.

Mai mult, după ce INVESTIGATORIA a publicat cazul nevestei de primar ajunsă director grație partidului, jurnaliștii noștri au fost căutați de persoane din PNL pentru a “pune o vorbă bună” Elisabetei Chisac. Cumva, în jurul personajului s-a construit o plasă de protecție, garantată de PNL.

Sosirea ei în instituție a agitat multe spirite, mai ales pe ale colegilor, care au început să se plângă că sunt chemați în comisii de disciplină, că li se blochează activitatea sau chiar că sunt persecutați la locul de muncă.

În luna mai a acestui an, angajații APM erau luați cu ambulanța de la locul de muncă. Alții au ajuns la spital după finalizarea programului. Tot atunci, angajații au ieșit în holul Agenției, în semn de protest. Mai mult, au făcut petiții către Ministerul Mediului, rugând conducerea instituției să facă ceva pentru a o calma pe Elisabeta Chisac în exercitarea acțiunilor ei de răzbunare personală.

Citește și: Răzbunarea Elisabetei de la APM Teleorman: “A zis că este pusă direct de Orban și că a venit să se răzbune”

Ulterior publicării de către INVESTIGATORIA a acestor situații, două Comisii de Control au ajuns la APM Teleorman, unde au constatat că realmente acolo există probleme și blocaje ale activității, determinate de comportamentul și, pe alocuri, neștiința Elisabetei Chisac.

Lucrurile s-au perpetuat așa câteva luni bune, până când pe 13 septembrie postul a fost scos la concurs. Concursul nu s-a organizat, însă, decât pe 27 septembrie, pe fondul crizei guvernamentale pe care o cunoaștem cu toții.

Trei persoane s-au înscris pentru ocuparea acestui post de conducere, însă doar două dosare au ajuns în concurs: cel al Elisabetei Chisac și cel al Laurei Ilariana Simion. La proba scrisă, Chisac n-a reușit să obțină mai mult de 50 de puncte, în condițiile în care punctajul minim pentru ocuparea postului de director era de 70 de puncte.

ANPM: rezultatele concursului de ocupare a funcției de director executiv la APM Teleorman

Elisabeta Chisac n-a acceptat faptul că i se demonstrează chiar și printr-un concurs că nu are competența necesară pentru a conduce o instituție publică și a făcut contestație, unde a obținut 51,6 puncte, evident insuficient pentru a trece la proba scrisă.

De acum, instituția va fi condusă de Laura Ilariana Simion, cea care a promovat ambele etape ale concursului de ocupare a funcției de director APM Teleorman, iar angajații APM spun că, o dată cu plecarea Elisabetei Chisac, au convingerea că lucrurile vor reintra în normal și că atmosfera normală de lucru se va reinstitui în instituție.

Desigur, nimeni nu va plăti pentru aceste luni întregi în care o persoană fără alte atribute decât cel de a fi soția unui liberal cu rezultate electorale a îngreunat funcționarea unei instituții publice.

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Nu știu ce/cum a fost, în ultima vreme, la Agenția de Protecție ÎMPOTRIVA Mediului dar nici „angajații APM spun că […] lucrurile vor reintra în normal” nu-mi dă vreo speranță!
    Acest „normal” în care sunt de 30 de ani nu le va permite, de exemplu, nici să aprobe acțiunea nemților în cazul
    https://www.g4media.ro/mai-multe-blindate-romanesti-care-participau-la-exercitiu-nato-au-fost-oprite-de-politia-germana-din-cauza-ca-murdareau-soseaua-cum-explica-incidentul-ministerul-apararii.html?fbclid=IwAR1bLDgho8AmLrbs65UsYD8r_692nbDfve-NgnNo_SkcjNH81Xb1r9oipe4#.YWm5PuRgwhw.facebook
    și vor fi de acord cu „explicația” fraților lor de MAPN: e de la ei!
    apÎm va fi, în continuare, una dintre instituțiile invizibile în România.
    Cu sau fără activitatea sa, e același lucru! Ăsta-i normalul la care nu vor reveni doar deoarece nu au de unde: de 30 de ani sunt în acest „normal”, deranjat intern (ca relații, …), mai mult sau mai puțin, de directorii care au vrut să-și ascundă incompetența prin impunerea unor măsuri sau prin a sta liniștiți la umbra salariului pe care nici nu știau pentru ce-l iau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare