joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticBRAȘOV: PNL și PSD s-au aliat într-o "monstruoasă coaliție" care blochează proiectele...

BRAȘOV: PNL și PSD s-au aliat într-o „monstruoasă coaliție” care blochează proiectele primăriei

USL pare să fi reînviat la Brașov, unde PNL a decis să susțină propunerea PSD pentru numirea președintelui de ședință, afectând astfel majoritatea din Consiliul local și blocând proiectele propuse de primarul Allen Coliban, inclusiv pe cel privind organigrama instituției.

Ședință cu scântei în Consiliul Local Brașov. PNL a schimbat orientarea și a început să susțină PSD-ul local, începând cu demersul de a vota pentru ocuparea postului vacant de președinte al ședinței pe o membră a PSD, respingând propunerea USR-PLUS.

Alexandra Crivineanu, consilier PSD, a fost votată de PNL în poziția de presedinte de ședință a Consiliului Local Brașov. Asta a afectat majoritatea din forul decizional local, pentru că Consiliul local Brașov are 27 de locuri, din care USR are 12, PNL 11 și PSD 4. Tiparul de până acum era următorul: USR și PNL votau împotriva celor 4 de la PSD, dar au fost și situații în care PSD și PNL s-au aliat, generând majoritatea.

Miercuri, lucrurile s-au tranșat mult mai dur decât de obicei, PNL schimbând cu totul foaia, votând alături și pentru PSD. Astfel, mai multe proiecte au fost blocate. Și vorbim despre cele legate de înființarea unui skatepark, a unui bikepark sau despre înverzirea unui bulevard. Lucrurile au culminat când această coaliție, de tipul USL 2.0, a decis să blocheze și organigrama.

Allen Coliban a reacționat în cadrul ședinței și s-a referit la această nouă colaborare a liberalilor cu social-democrații ca la o „monstruoasă coaliție”.

Am văzut mai multe clinciuri politice și prin alte municipii din România, în care organigrama devenea un teren de război. Și înțeleg ca fiind total iresponsabilă treaba aceasta. Într-adevăr, dacă v-ați propus să blocăm aparatul executiv și să blocam studii, să blocăm angajări de oameni și crearea de posturi de care aveam nevoie, tocmai vă spun că ați lăsat aparatul fără responsabil pe educație, fără responsabil pe recreere și sport, și asta în condițiile în care nu ați venit cu niciun amendament.

Drept urmare, vă anunț că luni vom avea o ședință extraordinară în care vom avea organigrama. Sper să veniți atunci cu propuneri. Dacă nu, vom avea ședințe până în momentul în care ne veți da dreptul de a avea aparat. Să credem că monstruoasa coaliție acum poate să blocheze activitatea executivă este o atitudine puerilă.”, a semnalat primarul Allen Coliban în cadrul ședinței de miercuri seara.

Facem și precizarea că la Brașov exista un protocol între USR și PNL, prin care cele două formațiuni politice se susțineau reciproc. Protocolul a fost încălcat miercuri seara prin votarea de către PNL a unui președinte de ședință propus de PSD.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare