sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticAnca Dragu: "Refuzul PNL de a reface coaliția nu face decât să...

Anca Dragu: „Refuzul PNL de a reface coaliția nu face decât să adâncească această criză”

Ideea unui guvern monocolor pare puțin probabilă, iar posibilitatea prelungirii crizei guvernamentale pare din ce în ce mai accentuată. În acest context, președintele Senatului, Anca Dragu, susține că responsabilitatea pentru această situație revine celor de la PNL, care nu doresc să refacă vechea coaliție cu USR.

România se află într-o criză guvernamentală, dar și în una medicală fără precedent. În acest context, este absolut necesară formarea unui guvern care să-și asume responsabilitatea unor decizii care să ducă la normalizarea situației într-o țară în care moartea a devenit un cuvânt de referință.

Și deși toată lumea crede că e necesară instituirea unei noi guvernări, după căderea lui Florin Cîțu, partidele politice nu doresc să se alieze cu USR și nici să gireze măsurile pe care partidul în cauză le-a propus în programul de guvernare depus luni la Parlament.

Președintele Senatului, Anca Dragu, crede că pentru prelungirea crizei, degetul trebuie îndreptat către PNL, care refuză o refacere a coaliției și adâncește astfel blocajul politic.

Din păcate, refuzul PNL de a reface coaliția nu face decât să adâncească această criză, iar USR nu poate gira acest blocaj politic. De aceea, Cabinetul Cioloș va merge în Parlament cu un program de guvernare concentrat asupra gestionării crizei sanitare și crizei prețurilor la energie.”, a precizat președintele Senatului.

Aceasta spune că USR nu face politică la modul practicat de politicienii vechi și că implicarea în dărâmarea Guvernului Cîțu a fost justificată de încălcarea unor principii.

Noi, USR, nu facem politică așa cum se așteptau mulți, nu știm să facem jocuri ascunse și nici să dăm curs intereselor din culise. Știm că trebuie să fim responsabili, serioși și predictibili. Tocmai de aceea am reacționat atunci când principiile noastre au fost încălcate, chiar dacă știam că vom risca să fim criticați. Pentru că e normal să îți asumi critici din partea oamenilor atunci când faci parte dintr-o echipă de guvernare. Nu am avut în minte câștiguri politice atunci când am luat deciziile în partid, am știut doar că trebuie să fim corecți, că așa s-a născut acest partid, din revoltă și dorința transparenței, și nu ne-am abătut de la calea pe care am ales-o.„, a mai notat Anca Dragu pe pagina sa de Facebook.

Presiunea timpului este invocată tot mai des în ultimele zile, în care românii simt tot mai dur efectele pandemiei, dar și a creșterii fulminante a prețurilor. În acest timp, partidele politice continuă să se lupte pentru putere, solicitând chiar și alegeri anticipate, ignorând riscurile unei astfel de soluții pe fondul crizei profunde din România.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare