joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticClotilde Armand: "USL ucide. La propriu!"

Clotilde Armand: „USL ucide. La propriu!”

Rectificarea bugetară, în care erau prevăzute fonduri pentru siguranța sanitară din școli și pentru finanțarea unor spitale din Sectorul 1 al capitalei a fost respinsă de PNL și PSD. Primarul de sector, Clotilde Armand, declară, în acest context, că „USL ucide”.

Declarații dure ale primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, după ce consilierii PNL și PSD din Consiliul Local au decis să respingă rectificarea bugetară, în care erau cuprinse, printre altele, alocări de fonduri pentru funcționarea și pentru personalul medical de la cel mai mare centru de vaccinare din România deschis  la Complexul Romexpo, pentru a asigura desfășurarea orelor în condiții de siguranță sanitară (dezinfectanți, măști, materiale de curățenie, servicii de nebulizare etc) și pentru investiții la Spitalul de Urgență ’’Floreasca’’ și la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ’’Grigore Alexandrescu’’ – spital suport pentru pacienții bolnavi de COVID-19.

Clotilde Armand spune că și-ar dori să îi invite pe cei la de Organizația Mondială a Sănătății să vadă cum politica din România pune în pericol viețile oamenilor.

USL ucide. La propriu. Fără nici o exagerare. Astăzi a avut loc a 5-a ședință de Consiliu Local. Pe ordinea de zi a fost supus votului un singur proiect de hotărâre: rectificarea bugetară. Proiectul a fost respins de PNL și PSD. (…) În ultimele 24 de ore (duminică) s-au raportat 261 de decese din cauza virusului COVID-19 și o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății vine în România să înțeleagă de ce avem o vaccinare așa de redusă. I-aș invita la Primăria Sectorului 1 să le explic de ce, să le spun cum politicul pune în pericol sănătatea cetățenilor. „, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

Tot ea arată că întârzierea acestor investiții va pune în pericol situația cadrelor medicale, a elevilor și, mai ales, a bolnavilor într-o perioadă în care orgoliile politice ar fi trebuit să stea la coada listei de priorități a politicienilor.

PNL și PSD nu a găsit timp să voteze și să fie responsabili. Pentru că nu-i interesează. Îi interesează altceva. PNL și PSD au dezbătut astăzi despre cum să plătim mai repede facturile neachitate de Tudorache către compania Romprest. Așa se răzbună USL Sector 1. Pe sănătatea și banii noștri.„, a mai punctat primarul Sectorului 1.

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare