Tăierile ilegale de arbori continuă în Vrancea

Tăierile ilegale de arbori continuă în Vrancea

Pădurile județului Vrancea continuă să fie exploatate ilegal de către tăietorii de arbori, iar faptele de acest fel sunt, ca peste tot, destul de ignorate de autorități. Cu puține excepții. Una dintre ele este un control desfășurat în zona menționată în intervalul 18 – 20 octombrie. Ce au descoperit polițiștii? Ei bine, noi infracțiuni.

Controlul a fost realizat de polițiștii Serviciului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Direcției de Ordine Publică, împreună cu polițiști specializați în domeniul silvic din Vrancea, Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița și Neamț, precum și specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, gărzile forestiere din Cluj, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Timișoara au acționat pe linia prevenirii și combaterii tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național, în județul Vrancea.

Potrivit Centrului de Informare și Relații Publice al Poliției Române, Au fost verificate structurile silvice și agenții economici pe linia autorizării și exploatării masei lemnoase, precum și a achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

Ca atare, oamenii legii au ajuns la 2 ocoale silvice și 11 agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier. Concluziile au fost triste.

Polițiștii au constatat 6 infracțiuni, dintre care 1 infracțiune de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, 1 infracțiune de furt de arbori, prevăzute de Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic, 1 infracțiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată,1 infracțiune de uz de fals și 2 infracțiuni de fals informatic, prevăzute de Codul Penal.

37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 187.000 de lei, au fost aplicate cu acest prilej pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Drept măsuri complementare, s-a decis confiscarea a 648,258 mc de material lemnos, în valoare totală de 79.902 lei.

 

Foto credit: Poliția Română

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.