joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTăierile ilegale de arbori continuă în Vrancea

Tăierile ilegale de arbori continuă în Vrancea

Pădurile județului Vrancea continuă să fie exploatate ilegal de către tăietorii de arbori, iar faptele de acest fel sunt, ca peste tot, destul de ignorate de autorități. Cu puține excepții. Una dintre ele este un control desfășurat în zona menționată în intervalul 18 – 20 octombrie. Ce au descoperit polițiștii? Ei bine, noi infracțiuni.

Controlul a fost realizat de polițiștii Serviciului Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Direcției de Ordine Publică, împreună cu polițiști specializați în domeniul silvic din Vrancea, Argeș, Brașov, Covasna, Dâmbovița și Neamț, precum și specialiști silvici din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, gărzile forestiere din Cluj, Oradea, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Suceava și Timișoara au acționat pe linia prevenirii și combaterii tăierilor fără drept de arbori din fondul forestier național, în județul Vrancea.

Potrivit Centrului de Informare și Relații Publice al Poliției Române, Au fost verificate structurile silvice și agenții economici pe linia autorizării și exploatării masei lemnoase, precum și a achiziției, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase.

Ca atare, oamenii legii au ajuns la 2 ocoale silvice și 11 agenți economici cu obiect de activitate în domeniul forestier. Concluziile au fost triste.

Polițiștii au constatat 6 infracțiuni, dintre care 1 infracțiune de tăiere fără drept de arbori din fondul forestier național, 1 infracțiune de furt de arbori, prevăzute de Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic, 1 infracțiune de fals în înscrisuri sub semnătură privată,1 infracțiune de uz de fals și 2 infracțiuni de fals informatic, prevăzute de Codul Penal.

37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 187.000 de lei, au fost aplicate cu acest prilej pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

Drept măsuri complementare, s-a decis confiscarea a 648,258 mc de material lemnos, în valoare totală de 79.902 lei.

 

Foto credit: Poliția Română

 

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare