300 de euro, costul unui certificat fals de vaccinare la Vama Petea

300 de euro, costul unui certificat fals de vaccinare la Vama Petea

Procurorii DNA au extins urmărirea penală în cazul certificatelor false de vaccinare, eliberate de cadre medicale din cadrul Centrului de Vaccinare Petea. Costul unui astfel de document se ridica la 250 – 300 euro.

Patricia-Diana Barta, asistent medical în cadrul Direcției de Sănătate Satu Mare, și alte două persoane sunt urmărite penal pentru infracțiunile de complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic, toate în formă continuată.

Procurorii de caz arată că  aceste trei persoane ar fi intermediat legătura dintre asistentele medicale și registratorii din centrul de vaccinare Petea implicați în eliberarea certificatelor false de vaccinare și cei interesați de obținerea acelor certificate false.

Rechizitoriul punctează faptul că cei trei ar fi procedat la identificarea unor persoane care doreau să obțină adeverințe de vaccinare fără a le fi administrată doza de vaccin, cerând și primind în schimb sume de bani (250 -300 euro).

Banii le erau transmiși ulterior asistenților medicali din cadrul Centrului de vaccinare Petea implicați în activitățile infracționale, iar o parte li se „întorceau” drept recompensă pentru „serviciile” prestate.

Din probele administrate a reieșit că, în perioada 08 septembrie – 02 noiembrie 2021 (supusă analizei până în acest moment) la Centrul de vaccinare Petea figurează în Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV) un număr de 5495 de persoane ca fiind vaccinate.

Din analiza datelor au rezultat suspiciuni că peste 3500 de persoane fie nu ar fi fost fizic în centrul de vaccinare, ori au fost, dar nu ar fi primit efectiv doza de vaccin.

Cercetările în acest dosar continuă.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.