vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticUcraina continuă să primească armament, inclusiv 2 tipuri de rachete. Sprijinul substanțial...

Ucraina continuă să primească armament, inclusiv 2 tipuri de rachete. Sprijinul substanțial oferit de Turcia

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat miercuri că țara sa continuă să primească armament, inclusiv din Turcia, pentru a face față invaziei rusești.

Reznikov a vorbit marți seară cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Departamentul american al Apărării a anunțat că Austin a subliniat că Ucraina va primi în continuare ,,asistență defensivă de securitate”.

Într-o postare pe contul de Facebook al Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, Reznikov a făcut precizări despre conversația sa cu Austin. Reznikov a susținut că „inclusiv experimentata armată americană este încântată de profesionalismul militarilor noștri și de rezistența cetățenilor. Magnitudinea sprijinului pe care-l primim este în creștere. Numărul țărilor care oferă asistență este în creștere. Chiar și acele țări în legătură cu care s-a considerat că e imposibil să ofere asistență se alătură acum”.

În ceea ce privește aprovizionarea cu arme, Raznikov a precizat: ,,Noi drone Bayraktar au ajuns deja în Ucraina și sunt angrenate în luptă. Vor fi și mai multe rachete Stinger și Javelin”.

Bayraktar este o dronă produsă de compania turcă Baykar. Denumită drept Bayraktar TB2, drona este capabilă să stea în aer timp de peste 24 de ore și poate transporta rachete ușoare antitanc și bombe mici pentru a ataca ținte aflate la suprafață. De când a început invazia, armata ucraineană a distribuit mai multe clipuri video cu dronele sale Bayraktar lovind convoaiele rusești de aprovizionare și alte echipamente. În acest context, amintim că producătorul turc de drone Bayraktar a semnat în septembrie 2021 un acord pentru construirea unei fabrici de producție TB2 în apropierea capitalei Ucrainei, iar în decembrie 2021, oficialii ucraineni au declarat că vor produce drona Anka în colaborare cu Turkish Aerospace Industries, motorul urmând a fi produs de Ucraina.

Javelin și Stinger sunt rachete fabricate în SUA. Javelin este o rachetă antitanc cu rază scurtă de acțiune, în timp ce Stinger este o rachetă antiaeriană lansată de pe umăr, care poate distruge avioanele și elicopterele inamice. SUA și alte națiuni NATO furnizează Ucrainei cele 2 tipuri de rachete.

Marea Britanie a furnizat Ucrainei o rachetă antitanc numită NLAW, care a fost dezvoltată de britanici împreună cu Suedia. Marți, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a distribuit imagini cu acțiunile ucrainene în care s-au folosit rachetele NLAW și Javelin. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a mai susținut că Rusia a pierdut 200 de tancuri și 850 de vehicule blindate, iar „mii de NLAW și Javelin încă își așteaptă rândul” pentru a fi folosite împotriva capabilităților militare rusești.

În ianuarie, SUA au livrat Ucrainei aproximativ 300 de rachete Javelin, în timp ce Marea Britanie a furnizat aproximativ 2000 de rachete NLAW.

Săptămâna trecută, Germania a anunțat că va furniza Ucrainei 1000 de arme antitanc și 500 de rachete Stinger.

E de așteptat ca armele ușoare precum Stinger, Javelin și NLAW să devină cruciale pe măsură ce Rusia asediază diverse orașe precum Kiev și Harkov. Deși nu ne putem aștepta ca prin aceste arme să fie învinse trupele invadatoare, totuși pot produce costuri semnificative pentru forțele terestre și aeriene rusești. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare