vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneObsesia lui Putin pentru Ucraina. Fost agent FBI: Are ceea ce eu...

Obsesia lui Putin pentru Ucraina. Fost agent FBI: Are ceea ce eu numesc „mania moștenirii”

Republicanul Brian Fitzpatrick, fost agent FBI, a declarat că atât apetitul președintelui Rusiei, Vladimir Putin, de a reconstitui fosta Uniune Sovietică, cât și vârsta înaintată a acestuia reprezintă doi factori importanți în ceea ce privește desfășurarea invaziei din Ucraina.

,,Vladimir Putin are un apetit semnificativ pentru risc când vine vorba de Ucraina”, a declarat Fitzpatrick.

,,El a identificat trei capitale ale creștinismului în lume: Roma, Ierusalim și Kiev”, a completat acesta.

,,Dacă vrei să intri în mintea lui, situația actuală este precum un fel de Cisiordanie pentru el. Acesta este un pământ sfânt pentru el (teritoriul Ucrainei, mai ales capitala Kiev – n.red.) și este primul pas în reconstituirea fostei Uniuni Sovietice”, a mai zis Fitzpatrick.

Fitzpatrick a subliniat că vârsta înaintată a lui Putin și dorința acestuia de a-și consolida poziția în cărțile de istorie rusă reprezintă un al doilea factor determinant pentru invazia din Ucraina.

,,Vladimir Putin este pe cale să împlinească 70 de ani și va fi reales în 2024″, a spus el.

,,Putin are ceea ce eu numesc ‘mania moștenirii’. Acum se concentrează asupra modului în care va apărea în cărțile de istorie pe care le vor citi viitorii copii ruși”, a explicat Fitzpatrick.

Fitzpatrick și o coaliție formată atât din de parlamentari republicani, respectiv democrați, membri ai Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei Reprezentanților, au mers vineri la granița cu Polonia pentru a fi mai aproape de războiul din Ucraina. Delegația a avut scopul de a vedea direct care sunt cele necesare pentru a ajuta poporul ucrainean.

În calitate de agent FBI, Fitzpatrick a fost trimis în Ucraina în 2015 pentru a lucra în cadrul Ambasadei SUA. Pe când era acolo, el a ajutat autoritățile de la Kiev cu măsuri anticorupție și economice în eforturile Ucrainei de a deveni parte a NATO.

Fitzpatrick a spus că Ucraina nu îndeplinește însă condițiile (pentru aderarea la NATO – n.red.), deoarece Putin ,,a trimis în mod constant sabotori” în țară pentru a eroda instituțiile ucrainene, sistemul judiciar, poliția, contractele din energie, dar nu numai.

Fitzpatrick a declarat pentru Fox News că SUA trebuie acum să elimine toate lacunele din setul de sancțiuni împotriva Rusiei, inclusiv în ceea ce privește confiscarea tuturor activelor rusești, respectiv sancționarea a 100% din băncile deținute de ruși. El crede că exporturile rusești trebuie să se confrunte cu sancțiuni impuse la nivel mondial. Totodată, Fitzpatrick consideră că trebuie țintit sectorul energetic rusesc și interzise toate importurile în SUA ce provin din acest domeniu.

Fitzpatrick consideră, de asemenea, că SUA trebuie să-i sancționeze pe toți apropiații regimului Putin, inclusiv membrii familiilor.

,,În ceea ce-l privește pe Sergei Lavrov – mâna dreaptă a lui Vladimir Putin – fiica lui locuiește în Statele Unite”, a spus Fitzpatrick.

,,Mulți dintre oligarhii ruși distribuie bani către copiii lor”, a mai precizat acesta.

Fitzpatrick a spus că NATO trebuie să implementeze, de asemenea, o zonă de interdicție aeriană deasupra Ucrainei, o strategie față de care națiunile NATO s-au opus.

Instaurarea unei zone de interdicție aeriană deasupra Ucrainei ar putea implica în mod activ forțele NATO împotriva Rusiei. Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a precizat că nu vrea să implementeze o asemenea măsură, luând astfel o decizie contrară dorinței Ucrainei, hotărâre pe care a catalogat-o drept ,,dureroasă”. Stoltenberg a motivat decizia spunând că NATO are responsabilitatea de a nu escalada conflictul prin confruntarea forțelor rusești în mod direct în Ucraina, fie la sol, fie în aer.

Pe de altă parte, Fitzpatrick a spus că Ucraina reprezintă o democrație care datează de 30 de ani. Astfel, acesta a precizat că tinerele democrații au nevoie de ajutor din partea democrațiilor ,,iubitoare de libertate” din întreaga lume.

,,Dacă mesajul pe care-l vom transmite lumii e că vom părăsi Ucraina și o vom lăsa să lupte singură, asta e devastator! E nepotrivit pentru valorile americane și e nepotrivit pentru Europa și libertatea din întreaga lume. Trebuie să fim acolo pentru a-i apăra!”, a conchis Fitzpatrick. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Așa deci părerea mea e cam slabă că nu stiu toate circumstanțele, dar voi spune pentru că acest război trebue oprit. La ONU în privință genocidului nu poți apela pentru că majoritatea au primit refugiați la timp, țările NATO tot nu e soluționat dispus să ajute statul ucrainean măcar că a depus cererea de aderare în ue,și așa mai departe toți implicați o să aducă pagube mult mai mari. Doar dacă ucraina va avea o strategie împotriva tuturor ci nu numai a vecinilor săi țări. Un moment simplu în acest caz ca sa ajuns la ocupație teritorială integrală. De rupt această legătură între două state e politic simplu cum a fost ruptă influența uniunii sovietice, cu lovitură de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare