vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticBirchall: Un corp de experți ai Facebook au confirmat că Șoșoacă se...

Birchall: Un corp de experți ai Facebook au confirmat că Șoșoacă se află „sub controlul editorial al Guvernului Rusiei”

Fostul ministru al Justiției Ana Birchall atrage atenția că Facebook a luat decizia de a o considera pe senatoarea controversată ex-AUR Diana Șoșoacă drept agent de influență al Kremlinului.

Concret, Facebook a atașat un avertisment sub una dintre postările Dianei Șoșoacă, semnalând că respectivul text se află ,,sub controlul editorial al Guvernului Rusiei”.

,,Deși era la mintea cocoșului și chiar o mulțime de oameni și din presă și din mediul politic au tot vorbit despre asta, încă nu există o confirmare semi-oficială a faptului că un senator din Parlamentul României se află „sub controlul editorial al Guvernului Rusiei”.

Ei bine, un corp de experți (de la Reporteri fără frontiere, Center for International Media Assistance, European Journalism Centre, Oxford Internet Institute, Center for Media, Data and Society (CMDS) din cadrul Central European University, Consiliul Europei, UNESCO, etc.) ai Facebook au dat greutate acestei afirmații. Gura mare și tupeul fără limite ale unor astfel de oameni care îmbrățișează fără rezerve retorica Estului încep să capete răspunsuri pe măsură din partea lumii civilizate. Ies ca păduchii prin bască, nu?

Să le fie învățătură de minte tuturor celor care insistă să creadă în fantasmagoriile și manipulările ieftine ale unor agenți de influență ai Kremlinului”, scrie Birchall pe Facebook.

Decizia Facebook vine în contextul în care senatoarea Diana Șoșoacă a promovat pe social media una dintre tezele preferate de Kremlin în contextul războiului informațional pe care l-a amplificat pe fondul invaziei rusești din Ucraina. Ideea promovată inclusiv de Diana Șoșoacă este cea a neutralității României cu privire la invazia rusească din Ucraina, abordare care, în opinia ei, ar trebui păstrată de autoritățile de la București indiferent de circumstanțe. De pildă, în antiteză cu această abordare, președintele Poloniei, Andrzej Duda, dădea ieri de înțeles că în cazul în care Rusia va utiliza arme chimice în Ucraina, atunci NATO ar putea interveni.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare