sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCurajul unei jurnaliste din Rusia: Marina Ovsiannikova a afișat mesaje anti-război în...

Curajul unei jurnaliste din Rusia: Marina Ovsiannikova a afișat mesaje anti-război în timpul unei transmisii live

Marina Ovsiannikova, editor pe știri externe al unui post de televiziune din Rusia a afișat o pancartă cu mesaje anti-război în timpul unei transmisiuni live. Câteva minute mai târziu, jurnalista era ridicată de organele represive ale statului rus, iar potrivit noii legislații, gestul jurnalistei vine la pachet cu 15 ani de închisoare.

Curaj nebun al unei jurnaliste angajate la postul de televiziune de stat de la Moscova a uimit lumea întreagă. Marina Ovsiannikova a intrat pe platoul postului de televiziune, în timpul știrilor Pervîi Kanal, și a afișat o pancartă pe care era scris: „Opriți războiul! Nu credeți propaganda. Vă mint chiar aici!

Minute mai târziu, jurnalista a fost arestată. Înainte de a face gestul plin de curaj, Marina Ovsiannikova a realizat o înregistrare în care și-a motivat gestul în fața tuturor.

Ceea ce se întâmplă în prezent în Ucraina este o crimă. Rusia este țara agresoare. Toată responsabilitatea pentru această agresiune revine conștiinței unei singure persoane: Vladimir Putin. Tatăl meu este ucrainean, iar mama mea este de naționalitate rusă. Nu au fost niciodată dușmani. Acest colier de la gâtul meu înseamnă că Rusia ar trebui să oprească imediat acest război fratricid și că națiunile noastre pot face pace între ele. Din păcate, în ultimii ani am lucrat la Channel One, promovând propaganda Kremlinului și pentru asta îmi este foarte rușine acum. Îmi este rușine că am permis să se spună minciuni de pe ecranele TV, că am permis ca rușii să fie zombificați. Am stat liniștiți când toate astea tocmai începeau în 2014. Nu am ieșit să protestăm când Kremlinul l-a otrăvit pe Navalnîi. Am continuat să urmărim în liniște acest regim inuman. Acum, întreaga lume s-a întors împotriva noastră. Zece generații de aici înainte nu vor putea spăla rușinea acestui război fratricid”, a spus jurnalista în cadrul filmării respective.

Gestul jurnalistei a generat rumoare în mediul online, iar pe contul ei de Facebook curg mesaje emoționante, în care oamenii îi mulțumesc pentru curaj și îi transmit susținerea morală în această situație extrem de grea în care se află acum. Mulți o cataloghează ca pe eroină și își exprimă speranța că aceasta se va putea întoarce la copiii ei.

 

Sursă foto: Marina Ovsiannikova, Facebook

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare