Papa Francisc, invitat la Kiev de primarul Vitali Klitschko în contextul invaziei rusești

Papa Francisc, invitat la Kiev de primarul Vitali Klitschko în contextul invaziei rusești

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, i-a trimis Papei Francisc o scrisoare în care-l invită să viziteze capitala Ucrainei, potrivit unor precizări făcute de purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Klitschko i-a scris Papei Francisc pe 8 martie, transmițându-i că prezența sa la Kiev ,,este cheia pentru salvarea de vieți, respectiv pentru deschiderea drumului către pace în orașul nostru, în țară și nu numai”.

Klitschko i-a sugerat de asemenea Papei Francisc să participe la o videoconferință cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cazul în care nu poate să meargă la Kiev.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a confirmat primirea scrisorii, dar nu a spus dacă Papa va vizita Kievul sau va participa la vreo videoconferință.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că Papa Francisc este ,,aproape de suferința Kievului și a cetățenilor săi, de cei care au trebuit să fugă și de cei care lucrează în administrația orașului”.

De asemenea, Papa a făcut apel la încetarea războiului și a oferit asistența Vaticanului în ceea ce privește medierea conflictului. (sursa: CNN)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.