sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticPapa Francisc, invitat la Kiev de primarul Vitali Klitschko în contextul invaziei...

Papa Francisc, invitat la Kiev de primarul Vitali Klitschko în contextul invaziei rusești

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, i-a trimis Papei Francisc o scrisoare în care-l invită să viziteze capitala Ucrainei, potrivit unor precizări făcute de purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni.

Klitschko i-a scris Papei Francisc pe 8 martie, transmițându-i că prezența sa la Kiev ,,este cheia pentru salvarea de vieți, respectiv pentru deschiderea drumului către pace în orașul nostru, în țară și nu numai”.

Klitschko i-a sugerat de asemenea Papei Francisc să participe la o videoconferință cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în cazul în care nu poate să meargă la Kiev.

Purtătorul de cuvânt al Vaticanului a confirmat primirea scrisorii, dar nu a spus dacă Papa va vizita Kievul sau va participa la vreo videoconferință.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că Papa Francisc este ,,aproape de suferința Kievului și a cetățenilor săi, de cei care au trebuit să fugă și de cei care lucrează în administrația orașului”.

De asemenea, Papa a făcut apel la încetarea războiului și a oferit asistența Vaticanului în ceea ce privește medierea conflictului. (sursa: CNN)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare