vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneTravel-bloggerul ucrainean Anton Ptuskin, mesaj către poporul rus: "E mai ușor să...

Travel-bloggerul ucrainean Anton Ptuskin, mesaj către poporul rus: „E mai ușor să vezi neo-naziști pe canalele rusești decât în Ucraina”

Anton Ptuskin este unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri de călătorii din Ucraina, conturile lui de socializare fiind urmărite de foarte mulți oameni. Acum, în contextul războiului, acesta se adresează poporului rus și încearcă să explice faptul că propaganda de stat nu are niciun fel de argumente.

Postarea bloggerului e impresionantă, pentru că acesta povestește că locul lui de baștină e Luhansk și că în 2014,a fost forțat sa plece din propriul oraș. Mai mult, în Ucraina el realizează content în limba rusă și spune că asta nu a atras niciodată reticența urmăritorilor ucraineni. Cât despre tendințele „neo-naziste”,  atât de frecvent întâlnite în cadrul propagandei, Ptuskin susține că le-a întâlnit mai frecvent pe canalele federale rusești decât în Ucraina.

Eu vorbesc și creez content în limba rusă. Și vreau să vă spun că nimeni până acum nu m-a agresat pentru limba vorbită. Iar neo-naziști, după 8 ani de trai în Kiev, e mai ușor să vezi pe canalele federale (rusești) decât în Ucraina. Faptul că sunt neo-naziști și fasciști în Ucraina este un mare neadevăr care a tot fost propagat pe canalele rusești, iar mulți dintre voi au crezut. Iar acum ei încearcă să folosească acest neadevăr pentru a bombarda regiunile Harkov sau Donbas. Dar paradoxul e ca acolo populația este vorbitoare de limba rusă.„, a spus bloggerul într-o înregistrare.

Acesta susține că nu i se poate reproșa faptul că ar fi tăcut vreme de 8 ani, de vreme ce în tot acest timp el a arătat, prin călătoriile lui, ce e civilizația, ce e democrația și care ar trebui să fie modelul de stat care își protejează cetățenii.

Și, dacă mă întrebați de ce am tăcut 8 ani, eu nu am tăcut. Eu am călătorit și v-am arătat vouă lumea. Pentru ca să vedeți și voi cum este lumea… Diversificată, multiculturală. Unde pot trăi oameni diferiți și găsi un limbaj comun. Care nu cotropesc teritoriile vecine, dar le dezvoltă pe ale lor și au grijă de populația proprie. Pentru mine călătoriile sunt ceva esențial pentru omul modern, pentru că te ajută să te dezvolți și să compari.  Și te ajută să înțelegi ce nu merge bine în țara ta. Și ce trebuie să schimbi. De fapt, acest război e pentru voi (pentru ruși), ca să vă temeți și să nu aveți cu ce compara.„, a mai spus Anton Ptuskin.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare