sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneProteste în Rusia și Europa după moartea lui Navalnîi: "A inspirat milioane...

Proteste în Rusia și Europa după moartea lui Navalnîi: „A inspirat milioane de oameni și nu a șovăit niciodată în insistența sa pentru libera exprimare”

Moartea lui Aleksei Navalnîi, singurul opozant real și asumat al lui Vladimir Putin, a răscolit Europa și lumea întreagă. Inclusiv în Rusia au avut loc proteste și mulți oameni au fost ridicați de autorități din stradă, pentru că au îndrăznit să plângă moartea celui care mai reprezenta în Rusia speranța pentru o lume normală.

Președintele american Joe Biden a declarat că responsabilitatea pentru moartea lui Navanîi îi revine lui Putin, iar Volomir Zelensky a susținut public aceeași teorie: că Putin și-a ucis opozantul. Iulia Navalnîi, soția lui Aleksei, a spus ieri că ziua pedepsei pentru această tragedie se apropie, iar Barak Obama, fostul lider american, a scris o postare pe platforma X, în care deplânge moartea lui Navalnîi la doar 47 de ani.

„Aleksey Navalny a fost un avocat neînfricat al convingerilor sale, care a murit din cauza tiraniei căreia i s-a opus. El a luptat împotriva corupției, a inspirat milioane de oameni și nu a șovăit niciodată în insistența sa pentru libera exprimare, statul de drept și o Rusie care este responsabilă în fața poporului și nu a unui dictator. A murit în apărarea neclintită a viziunii sale despre un viitor mai bun pentru țara sa – o viziune și un exemplu curajos, care nu va muri niciodată.”

În mai multe orașe din Europa, precum Berlin, Roma sau Londra, au avut loc manifestări de solidaritate cu suferința familiei Navalnîi și s-a cerut în cor ca Putin să plătească pentru aceste crime.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare