sâmbătă, mai 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticProtest împotriva taxei pe boală: "Practic, ministrul Boloș îi păcălește pe români...

Protest împotriva taxei pe boală: „Practic, ministrul Boloș îi păcălește pe români și le ia banii”

Sunt deja trei luni de când PSD și PNL taxează cu 10% veniturile bolnavilor din România. În acest context, USR a protestat la ușa ministrului Marcel Boloș, solicitând eliminarea „taxei pe boală”. Potrivit calculelor făcut de USR, guvernul Ciolacu a încasat până acum 30 de milioane de euro de pe urma acestei taxe și va mai încasa 10 milioane de euro în luna aprilie.

Am mers la Ministerul Finanțelor, pentru a-i înmâna o scrisoare ministrului Boloș, nu întâmplător astăzi, de 1 aprilie. Se împlinesc curând 100 de zile de când se aplică taxa pe boală, taxă inventată de ministrul PNL al Finanțelor. 100 de zile de când Guvernul Ciolacu ia 10% din veniturile angajaților care au contribuit ani de zile și acum, din cauza a diverse probleme de sănătate, au nevoie de concediu medical. Practic, ministrul Boloș îi păcălește pe români și le ia banii. A și mințit în aceste luni Marcel Boloș de cel puțin trei ori”, declară deputata USR Oana Țoiu, membru în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților.

Într-un comunicat de presă, USR detaliază aceste trei minciuni:

Prima minciună a fost când ministrul PNL a susținut că gravidele și mamele nu vor fi afectate de taxă. Or, avem deja, de la începutul anului încoace, aproape 40.000 de nașteri și fiecare mamă a pierdut bani prin taxa pe boală. În medie, e vorba de aproximativ 500 de lei pe lună, bani pe care îi puteau folosi pentru a cumpăra scutece.

O altă minciună a fost când a spus Marcel Boloș că nu se pune problema aplicării „taxei pe boală” în cazurile grave, cum ar fi cele oncologice, și pentru părinții care își îngrijesc copiii bolnavi de cancer. Realitatea este că părinții a 5.000 de copii bolnavi de cancer plătesc această taxă aberantă ori de câte ori își iau concediu medical pentru a-și însoți copilul la chimioterapie sau radioterapie.

CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL ÎN MEDIA QUALITY

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img
spot_img

Articole Populare