vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneCompania daneză Eurowind Energy a obținut o facilitate de credit de 65...

Compania daneză Eurowind Energy a obținut o facilitate de credit de 65 mil. euro de la BCR şi Erste Group pentru construcţia parcului eolian de la Pecineaga, Constanța

Parcul eolian de la Pecineaga, programat să devină funcţional în primul trimestru al anului 2025, va avea o capacitate de producţie de aproximativ 176.000 MWh pe an.

Dezvoltatorul și operatorul de proiecte eoliene, solare și hibride Eurowind Energy a semnat o facilitate de credit în valoare de 65,33 de milioane de euro pentru construcţia parcului eolian de la Pecineaga, județul Constanța, cu o capacitate totală de 48 MW.

Banca Comercială Română (BCR) și Erste Group Bank (Erste Group) au finanțat în proporție egală creditul de investiții, care are maturitate la final de 2040 și acoperă 70% din costurile totale de dezvoltare ale parcului de la Pecineaga. De asemenea, cele două bănci asigură un pachet de 18 milioane de euro, ce include finanţarea TVA aferentă investiţiilor şi alte produse dedicate proiectului eolian. Banca Comercială Română SA și Erste Group AG au acționat în calitate de aranjori principali mandatați și bănci finanțatoare, BCR având și rol de agent de Garanții și Bancă de Cont.

Parcul eolian de la Pecineaga, programat să devină funcţional în primul trimestru al anului 2025, va avea o capacitate de producţie de aproximativ 176.000 MWh pe an şi va putea alimenta până la 48.000 de gospodării cu energie verde. Investiția în proiect se ridică la aproximativ 93 de milioane de euro.

Eurowind Energy, dezvoltator şi operator danez de proiecte eoliene, solare şi hibride, cu sediul central în Hobro, Danemarca, este prezent pe piaţa din România din anul 2011.

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare