miercuri, aprilie 17, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneMăsuri disciplinare, solicitate la nivel european, împotriva europarlamentarilor "prietenoși" cu Moscova

Măsuri disciplinare, solicitate la nivel european, împotriva europarlamentarilor „prietenoși” cu Moscova

Atitudinea prietenoasă cu Moscova a unor europarlamentari actuali sau viitori ar putea fi sancționată. În acest sens, au fost solicitate Biroului Parlamentului European instituirea de măsuri disciplinare împotriva europarlamentarilor care au o atitudine favorabilă Rusiei și lui Putin.

Anunțul, făcut de europarlamentarul Vlad Gheorghe din cadrul grupului politic european Renew Europe, este acela că se ia în considerare ca europarlamentarii care vor manifesta atitudini prietenoase în raport cu Rusia lui Putin să fie sancționați disciplinar.

Europarlamentarul spune că el a inițiat această solicitare, în ideea că e extrem de periculos ca în Parlamentul European să existe sau să apară membri care joacă intenționat în favoarea lui Putin, din postura de agenți ai Rusiei care acționează prin mandatele de MEP și pun în grav pericol procesul decizional al UE.

În acest sens, el face referire și la cazul extremiștilor români, care au șanse mari să ajungă în Parlamentul European în acest an.

„Un sincer ”Pașol na turbinca” pentru Șoșoacă și prietenii care-și imaginează cum vor face festival de extremism putinist aici la Bruxelles. Am cerut Președintei, vicepreședinților și chestorilor să ia măsurile de protecție care se impun pentru eliminarea spionajului pentru Rusia și glorificarea lui Putin în Parlamentul European. Dincolo de regulile actuale extrem de slabe privind transparența, după cum s-a văzut și cazul Quatar-Gate, am solicitat anchete interne privind eurodeputații care au o legătură clară cu statul terorist rus. Măsurile disciplinare ar trebui să includă interzicerea calității de raportor, deci eliminarea puterii de negociere și decizionale pentru acești eurodeputați prieteni ai lui Putin, care să nu poată, deci, influența politicile UE sub nicio formă. Am cerut și interzicerea deținerii unor funcții alese în cadrul PE – să nu poată fi președinți și vicepreședinți, interzicerea discursurilor în plen și interzicerea organizării de evenimente în incinta Parlamentului și instituțiilor europene. Mai mult, în cazurile în care spionajul în beneficiul statului terorist rus este dovedit juridic, Parlamentul ar putea merge până la suspendarea mandatului persoanei alese.” – susține europarlamentarul.

Amintim că pe 23 noiembrie 2022, Parlamentul European a declarat Rusia țară care sponsorizează terorismul, dar și faptul că în prezent, regimul Putin comite crime de război.

„Din momentul adoptării acestei poziții oficiale a Parlamentului European, Rusia a demonstrat în mod repetat că este ostilă democrației europene, în timp ce continuă războiul asupra Ucrainei. Suntem deja la al douăsprezecelea pachet de sancțiuni împotriva Moscovei, dar nu este suficient, trebuie să luptăm cu putiniștii din interiorul Europei și chiar din instituțiile europene. Avem datoria să protejăm drepturile fundamentale ale cetățenilor europeni și să menținem siguranța în toate statele membre UE, cu atât mai mult în 2024. Să nu uităm că mai mult de jumătate din Europa are un trecut măcinat de invazii, acapararea violentă a puterii și jaf din partea Rusiei și trebuie să fim conștienți că nici politica, nici viziunea Kremlinului nu s-au schimbat.

Este cu atât mai periculos și totodată inexplicabil ca în Parlamentul European să existe membri care joacă intenționat în favoarea lui Putin. Acești agenți ai Rusiei acționează prin mandatele de MEP și pun în grav pericol procesul decizional al UE – iar această situație trebuie să înceteze imediat. Mai mult, Parlamentul European trebuie să adopte măsuri de protecție puternice care să prevină abuzuri similare în mandatele viitoare. Să vină în plenul Parlamentului European persoane precum Diana Șoșoacă, după ce trec înainte să-și ia ordinele de la Ambasada Rusiei. Să vină toți pupilii Moscovei din toate statele membre să strige la Bruxelles strigă „Trăiască Putin!” sau „Suntem alături de Rusia”?! Inacceptabil!

Parlamentul European este singura instituție europeană unde membrii sunt aleși direct de cetățenii UE. Nu putem închide ochii și permite ca această instituție să fie coruptă și discreditată de cei care acționează la ordinele lui Putin și împotriva democrației europene, împotriva siguranței și prosperității românilor, a italienilor, polonezilor sau cetățenilor maghiari.” – argumentează Vlad Gheorghe.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare