vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterne"Cum intrăm noi în Schengen anul ăsta, concret, pe calendar și procedură,...

„Cum intrăm noi în Schengen anul ăsta, concret, pe calendar și procedură, nea Marcele?” – Vlad Gheorghe spune că subiectul nu apare pe agenda următorului Consiliu JAI

În ciuda anunțurilor victorioase venite din partea guvernanților PNL-PSD cu privire la aderarea completă a țării noastre la spațiul Schengen, se pare că realitatea e în continuare dureroasă. Europarlamentarul Vlad Gheorghe anunță că subiectul accesului României și Bulgariei la spațiul unic de circulație european nici măcar nu apare pe agenda următorului Consiliu JAI.

Vlad Gheorghe, europarlamentar din partea grupului politic european Renew Europe, susține că anunțurile triumfaliste ale guvernanților cu privire la aderarea completă a țării noastre la Schengen în cursul anului 2024 este, în fapt, o altă minciună.

El arată că, în realitate, agenda următorului Consiliu JAI nu cuprinde o astfel de temă de discuție și negociere.

Nu știu de unde-și ia informațiile nea Marcel, da la Bruxelles nimeni nu știe nimic despre această victorie a guvernului PSD-PNL via Buzău. Mai mult, pe agenda următorului Consiliu JAI, de la care am putea spera o decizie privind Schengenul ăla adevărat, care ne doare – cel terestru – nu apare nimic despre accesul României și Bulgariei la spațiul unic de circulație european.” – arată Vlad Gheorghe.

Acesta prezintă și dovada acestui fapt, arătând programul dezbaterilor din cadrul Consiliului JAI, unde, pe datele de 4 și 5 martie, la Bruxelles, se va discuta starea Schengen în 2024 cu invitați din partea FRONTEX și altor agenții europene, despre migrație, trafic de droguri în spațiul european. Extinderea Schengen nu apare nicăieri în document.

Amintim faptul că acest Consiliu JAI din 4-5 martie este penultimul din această președinție belgiană și singura reuniune va mai avea loc în vara acestui an, când vor avea loc alegerile la nivel european. Schimbarea președinției Consiliului îl va aduce în prim plan pe Viktor Orban, care, foarte probabil, nu va susține în niciun fel aderarea României la spațiul de circulație european.

Deci, cum intrăm noi în Schengen anul ăsta, concret, pe calendar și procedură, nea Marcele? Să ne explice premierul cum se extinde spațiul unic de circulație european în 2024 când Austria se opune clar, declarat, asumat, iar după ce-ați acceptat firimiturile pe aerian și maritim nici nu mai există vreo presiune pentru Nehammer să cedeze. Mai ales că nici onor Ciucă, nici Ciolacu nu dau vreun semn c-ar îndrăzni să pretindă despăgubirile datorate românilor de guvernul de la Viena, deși au tot temeiul să o facă, în baza rezoluției pe care am votat-o în Parlamentul European în iulie 2023, în forma propusă de mine.”, a mai punctat europarlamentarul într-o postare în social-media.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare