marți, aprilie 30, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneReacția Spitalului Heka și Policlinicii Regina Maria la cazul Mindea: procedură de...

Reacția Spitalului Heka și Policlinicii Regina Maria la cazul Mindea: procedură de audit intern cu privire la respectarea protocoalelor

După dezvăluirile legate de activitatea preotului-neurochirurg Ștefan Mindea, publicația noastră i-a contactat pe cei din conducerea Spitalului Heka din Constanța și pe cei de la Regina Maria, pentru a-i ruga să ne precizeze cum văd ei această situație și dacă consideră că asocierea cu Mindea este favorabilă imaginii lor.

Ne-am întrebat, pe parcursul acestui demers, cum se descurcă un bolnav să ia legătura cu conducerea celor două entități medicale, de vreme ce nouă, ca jurnaliști, ne-a fost aproape imposibil. Spunem “aproape”, pentru că, în cele din urmă, am reușit să intrăm în legătură directă cu ambele entități, dar folosindu-ne de relațiile personale, nu de căi oficiale.

În privința Spitalului Heka din Constanța, am primit un răspuns privitor la poziția unității spitalicești față de faptele lui Mindea de la medicul Florentin Muscalu.

Acesta ne-a spus că spitalul respectiv nu face altceva decât să-i ofere lui Mindea un spațiu pentru a opera. Nu se dezice în niciun fel de acesta, dar menționează că toate costurile pe care Mindea le percepe sunt stabilite chiar de el și încasarea serviciilor se face de către firma lui Mindea.

În ceea ce privește situația relatată de dvs., vă asigurăm că medicul în cauză își desfășoară activitatea în cadrul Spitalului Heka în conformitate cu legislația în vigoare din România. Ne dorim să subliniem că spitalul are, in baza unui contract de colaborare, responsabilitatea de a asigura supravegherea postoperatorie a pacienților, de a pune la dispoziție echipei Dl. Dr. Mindea spațiul și echipamente medicale în vederea acordării unor servicii medicale de înaltă calitate. Programarea pacientului, consultația, stabilirea diagnosticului, tehnica operatorie folosita, stabilirea costului intervenției și încasarea serviciilor medicale se face de către firma Dl. Dr. Mindea. Heka Hospital încasează de la pacient contravaloarea zilelor de spitalizare postoperator conform unui contract încheiat între Heka Hospital și pacient.”

Regina Maria ne-a răspuns în mod oficial, prin vocea Cristianei Vago, manager de comunicare. Aceasta spune că s-a demarat deja un audit intern cu privire la respectarea protocolelor și calității serviciilor medicale  de către doctorul Mindea și susține că nu au existat până acum acuze legate de integritatea lui Mindea.

Vă prezentăm răspunsul celor de la Regina Maria, care, de asemenea, nu are o problemă în a-și asocia imaginea cu personajul prezentat în rândurile precedente.

Doctorul Stefan Mindea este un medic colaborator al clinicii Pozimed unde desfasoara consultatii si proceduri neurochirurgicale, dar nu interventii chirurgicale.   Mentionăm ca tratamentele efectuate de dr. Mindea în clinica Pozimed sunt efectuate în deplina siguranță, pe baza de consimtamânt informat, cu scopul de a se ameliora simptomatologia, fără a se garanta un rezultat terapeutic, o parte din pacienti fiind în continuare nevoiți să suporte o interveție chirurgicală.  Până în acest moment și strict din experiența cu clinica noastră nu ne-am confruntat cu acuze legate de integritatea dlui Dr. Mindea. Am răspuns mereu cu claritate și deschidere la toate întrebările suplimentare ale pacienților noștri referitoare la procedurile medicale, în baza experienței dobândite în clinică. În urma informațiilor recente, departamentul de calitate a demarat procedura de audit intern cu privire la respectarea protocoalelor și asigurarea calității serviciilor medicale. Acestea sunt aspecte esențiale în desfasurarea activității tuturor unităților noastre medicale și vă asigurăm că luăm de fiecare dată măsurile care se impun în funcție de rezultatul analizei desfășurate.

Doamna Vago de la comunicare vorbește despre un „consimțământ informat”. Probabil că doamna Vago nu și-a luat timpul necesar pentru a citi ancheta noastră precedentă, în care explicam faptul că doctorul Mindea nu e deloc transparent în legătură cu acele infiltrații pe care le face, care conțin Xilină și Dexametazonă, și pe care le prezintă ca pe niște soluții magice pacienților săi. Mai mult, numai după demersuri serioase, oamenii pot afla ce conțin acele infiltrații, care nici măcar nu se fac, din mărturiile pacienților cu care am discutat (destui la număr) sub ghidaj CT. Așa cum sunt ele vândute pacienților.

Am solicitat și Ministerului Sănătății un raport legat de activitatea acestui medic, o poziție legată de utilizarea abuzivă a titlului de profesor și explicații legate de felul în care s-a făcut echivalarea diplomelor pe care Mindea le-a obținut în Statele Unite. Până la momentul publicării acestui material, Ministerul Sănătății nu a răspuns solicitării noastre. Revenim cu noi informații despre acest caz, pe măsură ce le vom obține.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare