vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneComisia Europeană aprobă un ajutor de stat al României, de 37,6 mil....

Comisia Europeană aprobă un ajutor de stat al României, de 37,6 mil. euro, pentru sprijinirea producătorilor de tomate și de usturoi

Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză și de tranziție pentru ajutoarele de stat.

Comisia Europeană a aprobat miercuri o schemă de ajutor de stat a României, în valoare de aproximativ 37,6 milioane de euro (187 de milioane de lei), pentru sprijinirea producătorilor de tomate și de usturoi în contextul războiului din Ucraina. 

Ajutoarele din cadrul schemei vor fi sub forma unor granturi directe cu valoare limitată, dechise producătorilor de tomate în spații protejate (precum serele) și producătorilor de usturoi care riscă să piardă lichiditate financiară din cauza dificultăților de pe piața agricolă.

„Schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar de criză și de tranziție pentru ajutoarele de stat, adoptat de Comisie la 9 martie 2023 și modificat la 20 noiembrie 2023, în vederea sprijinirii unor măsuri în sectoare care sunt esențiale pentru accelerarea tranziției verzi și pentru reducerea dependenței de combustibili”, arată un comunicat de presă.

Astfel, în cadrul schemei României ajutorul nu va depăși 280.000 de euro per beneficiar și se va acorda cel târziu până la 30 iunie 2024. 

Georgiana Costea
Georgiana Costea
Licențiată în Relații Internaționale și Studii Europene, cu un masterat în același domeniu, Georgiana Costea a debutat în presă abordând politica internă și externă. Între timp, s-a concentrat pe zona economică, cu accent pe energie și IT, în cadrul revistei de business Forbes România.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare