sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDreapta Unită îi cere lui Iohannis să convoace referendum pentru eliminarea pensiilor...

Dreapta Unită îi cere lui Iohannis să convoace referendum pentru eliminarea pensiilor speciale

Liderii alianței Dreapta Unită au anunțat, miercuri, că vor face o solicitare oficială către președintele Klaus Iohannis să convoace pe 9 iunie un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale.

Îi vom cere lui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare oficială, să convoace referendum pe eliminarea pensiilor speciale, așa cum a convocat referendum pe justiție în 2019. E aceeași procedură. Dreapta Unită susține că poporul român trebuie să se pronunțe asupra pensiilor speciale. Eliminarea pensiilor speciale este una dintre reformele incluse de USR în PNRR, de care depind miliarde de euro din fondurile europene”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

În ultimii ani, PSD și PNL doar au mimat că vor să facă această reformă, dar au votat proiecte neconstituționale făcute special ca să pice la Curtea Constituțională.

„Vom formula și o solicitare oficială prin care îi cerem președintelui Klaus Iohannis să mai adauge o urnă lângă cele pe care le va înghesui în aceeași secție de votare, mutilând democrația cei de la PSD și PNL prin comasarea pe care au pregătit-o. Lângă două alegeri, mai e loc și de un referendum și eu sunt convins că românii s-ar bucura să se poată pronunța pe această temă care e de interes major. Aceasta este solicitarea Dreptei Unite. Este o întrebare care frământă societatea românească și este bine ca românii să se pronunțe pe acest subiect odată pentru totdeauna”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

În Constituție se prevede că toți cetățenii sunt egali în fața legii și a autorităților publice, fără privilegii și fără discriminări. Pensiile speciale reprezintă un privilegiu pentru beneficiarii acestora. Obiectivul Dreptei Unite este de a readuce litera și spiritul Constituției în legea care reglementează calculul pensiei cetățenilor români”, a declarat președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Motto:

    „Spuneţi-mi ce-i dreptatea? – Cei tari se îngrădiră

    Cu-averea şi mărirea în cercul lor de legi;

    Prin bunuri ce furară, în veci vezi cum conspiră

    Contra celor ce dânşii la lucru-i osândiră

    Şi le subjugă munca vieţii lor întregi.”

    (Mihai Eminescu- Împărat şi proletar)

    După cum se stie pe 2 august 2023, Curtea Constituţională a României (CCR), acest „cimitir al elefantilor” a luat decizia de neconstituţionalitate asupra legii privind eliminarea pensiilor speciale ale si trecerea lor pe contributivitate, demonstrând încă odată că este o institutie puternic politizată care îsi apără propriile privilegii. Si asta in ciuda faptului că reforma pensiilor speciale care trebuiau trecute pe sistemul de contributivitate, așa cum se aplică în cazul tuturor cetățenilor care nu beneficiază de pensii speciale, a reprezentat un jalon din PNRR fara de care se blochează orice șansă a României de a accesa cererea de plată numărul 3 ceea ce reprezintă pierderea unei tranşe în valoare de 3,14 miliarde de euro.
    La aceasta se adaugă ipocrizia si duplicitatea coalitiei de guvernare PSD-PNL care se declară formal împotriva pensiilor speciale si pentru eliminarea lor, fără să facă acelasi lucru cu pensiile speciale ale primarilor si alesilor locali care au fost introduse în anul 2019 prin Codul Administrativ în timpul guvernului Dăncilă. Chiar dacă pensiile speciale ale primarilor nu au intrat niciodată în plată, legea fiind prorogată pe termen limitat, urmând ca după expirarea termenului de amânare să producă efecte. De aceea si in acest caz este nevoie de abrogarea prevederii respective în parlament. Cu atât mai mult cu cât în perioada imediat următoare este nevoie de modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ pentru a face posibilă sub aspect legal comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, ocazie cu care poate fi introdusă si abrogarea pensiilor speciale pentru alesii locali.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare