sâmbătă, mai 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticRectorul SNSPA, Remus Pricopie, despre Piedone: "Nu trăiește în secolul XXI, ci...

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, despre Piedone: „Nu trăiește în secolul XXI, ci într-un fel de Sicilie a anilor 1970”

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a făcut o nouă analiză a situației candidaților care vor participa în alegerile pentru Primăria Capitalei. Una dintre marile probleme ale jocului electoral este Cristian Popescu Piedone care continuă să apară în topul tuturor sondajelor recente. Rectorul SNSPA se referă la acesta în termeni duri, de „om cu probleme etice și intelectuale”.

Popularitatea lui Piedone începe să fie percepută chiar și de analiștii fenomenului politic ca una ce poate duce capitala într-un punct la care nu ne-am fi așteptat în vara anului trecut, când Piedone părăsea Penitenciarul Jilava. Iar sondajele continuă să-l plaseze pe primele două poziții, ceea ce a inspirat familia Piedone să facă un nou pas electoral, și anume să-l arunce și pe fiul lui Piedone în cursa electorală pentru Sectorul 5.

Remus Pricopie, însă, susține într-un interviu acordat publicației Aktual24 că el nu crede în succesul lui Piedone la Primăria Capitalei și că înclină să creadă că, totuși, candidatul PSD-PNL va obține victoria în aceste alegeri. El spune că Piedone trăiește în alt secol. Mai mult, crede că între Piedone și AUR există un fel de înțelegere.

„Am sentimentul că între Piedone și AUR există o frăție mai veche. Nu am elemente concrete, văd numai modele de comunicare comune și faptul că pare că se protejează reciproc. Ar fi o strategie greșită din partea PUSL să se afișeze cu Simion și AUR, o formațiune pseudo-politică, asociată cu Rusia și cu tehnicile KGB de manipulare. PUSL nu are nevoie de această asociere.”

În privința rezultelor probabile ale scrutinului, Pricopie crede că există șanse reale pentru Cîrstoiu să obțină victoria în capitală. Asta numai dacă va rămâne în cursă.

„Piedone are însă eticheta de om cu multe probleme etice și intelectuale. Chiar el a afirmat că „nu este nevoie de prea multă intelectualitate la primărie” și nici să nu-l bănuim de dileme etice. Acest profil NU are cum să fie unul acceptabil pentru bucureșteni. În opinia mea, Piedone nu trăiește în secolul XXI, ci undeva într-un fel de Sicilie a anilor 1970. Acesta este stilul său de lucru, modul de a se raporta la bucureșteni, adică unul greșit. Medicul Cîrstoiu avea o problema de notorietate, dar s-a rezolvat.”, a mai spus Pricopie pentru sursa citată.

Interviul integral poate fi citit aici:

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img
spot_img

Articole Populare