vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneMinistrul ucrainean de Externe: Nu am văzut o poziție puternică din partea...

Ministrul ucrainean de Externe: Nu am văzut o poziție puternică din partea NATO de la începutul războiului!

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, a declarat marți, 10 mai, că nu are mari așteptări de la viitoarea întâlnire informală a miniștrilor de Externe ai NATO, întrucât Ucraina nu a văzut o poziție puternică a Alianței Nord-Atlantice de la începutul invaziei rusești asupra țării vecine.

Kuleba a spus acest lucru la o conferință de presă comună susținută la Kiev cu omologul său olandez, Wopke Hoekstra.

„Nu am așteptări mari de la această întâlnire în acest moment, pentru că de la începutul războiului am văzut un rol foarte activ al membrilor NATO la nivel individual sau al grupurilor pe care le formează, dar nu am văzut o poziție activă și puternică a alianței ca organizație”, a spus Kuleba.

Acesta a mai spus că momentan nu a primit o invitație la summitul informal al miniștrilor de externe ai NATO, ce va avea loc la Berlin, adăugând că va participa dacă va fi invitat.

„În principiu, mi se pare ciudat să discutăm în NATO orice chestiune de securitate în zona euro-atlantică fără Ucraina, dată fiind situația obiectivă. Dar lăsăm această decizie în seama alianței. Aceasta este afacerea lor internă”, a precizat acesta.

Kuleba a mai subliniat că viitorul Europei și al zonei euro-atlantice se decide pe fronturile ucrainene.

Consiliul Nord-Atlantic este de așteptat să organizeze la Berlin, în perioada 14-15 mai, o reuniune informală la nivelul miniștrilor de Externe. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare