sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneCât i-a costat pe ruși războiul împotriva Ucrainei: Suma, de 3 ori...

Cât i-a costat pe ruși războiul împotriva Ucrainei: Suma, de 3 ori mai mare decât cheltuielile pentru educație sau sănătate

Pentru desfășurarea războiului împotriva Ucrainei, Rusia a cheltuit din ianuarie până în aprilie o sumă de trei ori mai mare în comparație cu cheltuielile aferente educației sau sănătății.

Începând cu data de 24 februarie, Rusia a cheltuit aproximativ un miliard de ruble – aproximativ 15,5 milioane de dolari – pe oră pentru războiul din Ucraina, potrivit datelor Ministerului rus de Finanțe ce au fost publicate marți, 17 mai.

Bugetul federal al Rusiei din aprilie a arătat că 628 de miliarde de ruble au fost cheltuite pentru apărarea națională, adică aproximativ 21 de miliarde de ruble pe zi, a informat The Moscow Times. Site-ul de știri online a menționat că suma zilnică este comparabilă cu bugetul anual al unor regiuni întregi din Rusia.

Raportul care detaliază costul ridicat al războiului vine în timp ce, pe parcursul ultimelor săptămâni, forțele militare ruse au pierdut din terenul pe care Rusia îl ocupase inițial în primele etape ale conflictului.

Duminică, Ministerul Britanic al Apărării a publicat un raport în care spune că „ofensiva Rusiei din Donbas și-a pierdut avântul și are mari întârzieri”. De asemenea, Institutul pentru Studierea Războiului a declarat luni că trupele ruse din regiunea Harkiv din Ucraina „în mare măsură nu au avut succes” cu ofensivele terestre recente.

Moscow Times a spus că bugetul de apărare al Rusiei s-a dublat de când a început războiul la sfârșitul lunii februarie. În ianuarie, Guvernul rus a cheltuit 233,7 miliarde de ruble pentru armata sa, dar această sumă a crescut la 369 de miliarde în februarie, când Rusia a început să mute trupe și echipamente la granița cu Ucraina.

În aprilie, bugetul Rusiei pentru Apărare a crescut la aproximativ 628 de miliarde de ruble. În aprilie 2021, această cifră era de 275 de miliarde.

Din ianuarie până în aprilie, Rusia a cheltuit un total de 1681 de trilioane de ruble pentru armată, potrivit The Moscow Times. Această sumă este de trei ori mai mare decât a cheltuit țara pentru educație (517 miliarde de ruble) și sănătate (615 miliarde de ruble), a adăugat publicația.

În condițiile în care sancțiunile și embargourile petroliere au afectat economia Rusiei, ministrul de Finanțe Anton Siluanov a declarat la sfârșitul lunii aprilie că bugetul țării a trecut de la un excedent la un deficit estimat de 1,6 trilioane de ruble. El a mai spus că Fondul Național de Avere (NWF) al țării va fi folosit ca sursă principală de finanțare a deficitului bugetar, a informat Reuters. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare