marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticPremierul Poloniei afirmă, fără echivoc, că dorește înlăturarea lui Putin de la...

Premierul Poloniei afirmă, fără echivoc, că dorește înlăturarea lui Putin de la Kremlin. Biden fusese criticat de Macron pentru o declarație asemănătoare

Premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a declarat marți, fără echivoc, că dorește înlăturarea lui Vladimir Putin de la Kremlin.

Mateusz Morawiecki a mai precizat că situația în care Ucraina va rămâne un stat suveran va fi o victorie pentru întreaga lume.

„Dacă Europa și lumea liberă vor pierde această bătălie, vor pierde acest război, nu vom mai fi în siguranță, pentru că vom fi mereu amenințați și șantajați de Putin”, a spus Morawiecki pentru Sky News.

„Bineînțeles, ne-am dori (ca Vladimir Putin – n.red.) să fie înlăturat total de la putere, dar el reprezintă o putere brutală, iar Rusia este o superputere și dacă, la sfârșit, Ucraina supraviețuiește ca stat suveran, acesta fiind singurul nostru obiectiv și de aceea o sprijinim prin tot felul de mijloace, atunci aceasta va fi victoria noastră”, a mai precizat Morawiecki. (sursa: AICI)

Reiterăm că președintele american Joe Biden fusese criticat în luna martie de omologul său francez, Emmanuel Macron, după ce a făcut o declarație asemănătoare cu cea a premierului polonez privind înlăturarea lui Putin de la putere. Macron avertizase că omologul său american pune în pericol negocierile privind un armistițiu între Rusia și Ucraina.

Biden declarase în luna martie în fața oficialilor polonezi adunați la Castelul Regal din Varșovia că omologul său rus „pentru numele lui Dumnezeu, acest om nu poate rămâne la putere”.

Președintele american a venit ulterior cu clarificări.

„Nu retractez nimic și nu îmi cer scuze”, spunea la acea vreme Joe Biden, adăugând că nu s-a exprimat pentru o schimbare de regim, ci a exprimat „o opinie bazată pe emoțiile” sale din ziua discursului susținut la Varșovia.

„Exprimam indignarea morală pe care am simțit-o față de modul în care se comportă Putin și acțiunile acestui om. Tocmai veneam de la acele familii”, a spus Biden, referindu-se la refugiații ucraineni din Varșovia.

„Nu exprimam atunci sau nu exprimăm acum o schimbare a regimului. Exprimam exact ceea ce am spus – exprimam indignarea morală pe care am simțit-o față de acest om. Și cred că, dacă va continua acest curs, va deveni un paria în întreaga lume și cine știe de ce poate avea parte acasă în ceea ce privește sprijinul (societății ruse – n.red.)”, a declarat Biden.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

8 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare