joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExternePrima Doamnă a Ucrainei: "Chiar dacă am ceda din teritoriile noastre, Rusia...

Prima Doamnă a Ucrainei: „Chiar dacă am ceda din teritoriile noastre, Rusia nu se va opri!”

A ceda Rusiei un teritoriu ar însemna „renunțarea la libertate” și nu ar pune capăt invaziei declanșate de Vladimir Putin, a spus Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska.

„Ucrainenii nu pot accepta ca fiind normale toate acele declarații pe care le auzim uneori de la liderii țărilor – în unele cazuri fiind vorba despre liderii țărilor mari și influente. Nu poți să renunți pur și simplu la teritoriu. E ca și cum ai renunța la libertate”, a spus Zelenska în timpul unui interviu acordat pentru ABC News.

Ea a reiterat poziția soțului ei conform căreia regiunea Donbas – unde Rusia și-a concentrat acum ofensiva – va fi din nou ucraineană.

„Chiar dacă am ceda din teritoriile noastre, agresorul nu s-ar opri, ar continua să preseze, ar continua… să lanseze tot mai multe atacuri împotriva teritoriului nostru”, a adăugat Zelenska.

Situată în sud-estul Ucrainei, proximitatea regiunii Donbas față de Rusia a dictat mare parte din istoria sa zbuciumată.

Eșecul Rusiei în a cuceri Kievul și alte regiuni din centrul Ucrainei în primele luni ale invaziei a făcut ca Donbasul să devină centrul ambițiilor militare ale lui Putin. (sursa: CNN)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare