100 DE ZILE DE RĂZBOI. Volodimir Zelenski: „De-a lungul acestei perioade, inamicul nu a reușit să atingă niciun obiectiv strategic”

100 DE ZILE DE RĂZBOI. Volodimir Zelenski: „De-a lungul acestei perioade, inamicul nu a reușit să atingă niciun obiectiv strategic”

S-au scurs 100 de zile de război în Ucraina, fiecare dintre ele însemnând pierderi de vieți și traume greu de calificat. Pentru a marca această perioadă cumplită pentru Ucraina, președintele  Volodimir Zeleneski a transmis public un mesaj de încurajare pentru cei care încă se află pe front, apărând țara și riscându-și viețile în fiecare zi.

Zeleneski le-a mulțumit celor care se află pe frontul de luptă, punând umărul la eliberarea Ucrainei de un stat agresor, care și-a demonstrat, însă, neputința, după ce a dat de înțeles că va cuceri Ucraina în câteva zile, și nici după 100 de zile nu se pot declara învingătorii acestui conflict militar care generează tragedii în fiecare zi. Președintele ucrainean mai punctează că în aceste o sută de zile de război, Rusia nu a reușit să-și atingă niciun obiectiv strategic anunțat, iar frustrările sale se transformă în rafale de gloanțe sau bombardamente asupra instituțiilor publice și infrastructurii civile.

Au trecut 100 de zile de când ne luptăm. 100 de zile de unitate și spirit neîmblânzit. De-a lungul acestui timp, inamicul nu a reușit să atingă niciun obiectiv strategic, încercând să-și arunce neputința asupra infrastructurii civile și a oamenilor. În aceste 100 de zile, Ucraina a făcut ceea ce părea imposibil, ceea ce mulți nu au vrut să creadă: am oprit „a doua armată a lumii”, am eliberat o parte din teritoriile noastre și continuăm să dăm un refuz decent ocupanților. Sunt recunoscător tuturor datorită cărora Ucraina a rezistat și continuă să apere ceea ce le aparține de 100 de zile deja. Vom învinge!

Ceea ce rămâne, însă, pentru întreaga lume e unitatea Ucrainei, care nu renunță la ideea că războiul poate fi câștigat și care își ia foarte în serios obiectivul de a-și păstra statul întreg la finalul acestui război cu Rusia. Nu mai departe de joi, președintele ucrainean anunța faptul că statele occidentale își intensifică sprijinul acordat țării sale, ba chiar mai mult decât atât, SUA va trimite un pachet substanțial de ajutoare de apărare, constând în arme HIMARS.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.