vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneViktor Orban obține o victorie în favoarea prietenilor de la Kremlin: Patriarhul...

Viktor Orban obține o victorie în favoarea prietenilor de la Kremlin: Patriarhul Kiril nu va fi sancționat de UE

Ambasadorii UE au aprobat joi cel de-al șaselea pachet de sancțiuni al blocului împotriva Rusiei, dar l-au scos de pe listă pe Kiril, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, pe fondul obiecțiilor lansate de Ungaria.

Diplomații s-au arătat iritați față de abordarea Ungariei – în special după ce prim-ministrului ungar Viktor Orban i s-au făcut concesii majore pe tema embargoului asupra petrolului rusesc – dar finalmente s-a considerat că importantă e aprobarea pachetului de sancțiuni, chiar dacă nu va fi vizat și Kiril.

Liderii UE au formulat un acord politic larg cu privire la sancțiuni la un summit desfășurat la începutul acestei săptămâni, dar mai era necesar ca la nivelul ambasadorilor statelor membre să se aprobe un text legal.

UE a fost de acord să oprească importul de petrol rusesc adus cu vaporul – care reprezintă cea mai mare parte -, dar va continua să importe prin conducte.

Reuniunea ambasadorilor UE se întrerupsese miercuri după-amiază fără ca al șaselea pachet de sancțiuni al blocului împotriva Kremlinului să primească aprobarea finală.

Diplomații au declarat pentru BBC că Ungaria a ridicat obiecții cu privire la introducerea pe lista sancțiunilor a șefului Bisericii Ortodoxe Ruse, aliatul lui Putin și anume Patriarhul Kiril.

Premierul ungar Viktor Orban s-a exprimat anterior împotriva vizării cu sancțiuni a Patriarhului Kiril.

„Ungaria nu va sprijini punerea liderilor bisericii pe o listă de sancțiuni. Acest lucru afectează problema libertății religioase pentru comunitățile din Ungaria, iar aceasta este sacrosantă”, a precizat acesta. (sursa: BBC)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare