duminică, aprilie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExternePolitolog rus stabilit în Franța: Occidentalii au greșit când au presupus că...

Politolog rus stabilit în Franța: Occidentalii au greșit când au presupus că Putin consideră că pierde războiul! 

Un analist politic rus stabilit de 12 ani în Franța atrage atenția că președintele Rusiei Vladimir Putin consideră cel mai probabil că țara sa câștigă războiul împotriva Ucrainei.

Tatiana Stanovaya, fondatoare a firmei de analiză politică R.Politik, a scris un editorial pentru revista Foreign Policy, pe parcursul căruia a scos în relief că occidentalii au greșit când au presupus că Putin consideră că pierde războiul.

Forțele ruse au suferit înfrângeri majore, inclusiv eșecul de a lua capitala ucraineană Kiev în primele etape ale războiului, ceea ce i-a determinat pe mulți din Occident să sugereze că oficialii de la Kremlin sunt conștienți că pierd.

Cu toate acestea, Stanovaya a susținut că această presupunere este incorectă.

Ea a scris că presupunerea potrivit căreia Putin știe că pierde „decurge din ideea greșită că scopul principal al Rusiei este să preia controlul asupra unor mari părți ale Ucrainei – și, prin urmare, atunci când armata rusă are performanțe proaste, nu reușește să avanseze, sau chiar se retrage, asta înseamnă automat un eșec”.

În acest context, Stanovaya a spus că principalul obiectiv al Rusiei în Ucraina nu este acela de a ocupa un teritoriu, ci are ca scop împiedicarea Ucrainei să coopereze cu alianța militară NATO și să determine această țară să accepte influența Rusiei sub forma „rusificării”.

„Pentru a îndeplini aceste obiective, Rusia trebuie să-și susțină prezența militară pe teritoriul ucrainean și să continue să atace infrastructura ucraineană. Nu este nevoie de câștiguri teritoriale majore și nici de a lua Kievul”, a scris Stanovaya.

Ea a susținut, de asemenea, că anexarea regiunilor de est Lugansk și Donețk nu a fost principalul obiectiv al Rusiei, ci mai degrabă un „obiectiv auxiliar, local”, menit să pedepsească Ucraina pentru deciziile sale geopolitice de a se apropia de Occident.

„În ochii lui Putin, el nu pierde acest război. De fapt, probabil consideră că îl câștigă – și este fericit să aștepte până când Ucraina recunoaște că Rusia este aici pentru totdeauna„, a spus Stanovaya.

Articolul acesteia vine pe fondul unor lupte intense din regiunea Donbas, din estul țării, unde se pare că forțele ruse sunt aproape de a prelua controlul total asupra orașului Severodonețk, care este ultimul oraș pe care forțele ucrainene îl dețin în Lugansk.

Oleksandr Stryuk, șeful administrației ucrainene din oraș, a declarat miercuri că forțele ruse controlează 60% din oraș, forțele ucrainene controlează 20%, iar restul este „pământul nimănui”.

„Restul de 20% e apărat cu înverșunare de către forțele noastre armate”, a declarat Stryuk pentru Reuters.

„Trupele noastre țin linii defensive. Se încearcă alungarea trupelor ruse”, a completat acesta.

Orașul a fost supus unui bombardament puternic de artilerie rusă în ultimele zile. Guvernatorul local Serhiy Haidai a declarat marți că „90%” din oraș a fost distrus. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare