miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneUn număr considerabil de avioane militare chineze au pătruns în zona de...

Un număr considerabil de avioane militare chineze au pătruns în zona de apărare aeriană a Taiwanului. Răspunsul autorităților de la Taipei

Un număr semnificativ de avioane militare chineze au pătruns marți în zona de apărare aeriană a Taiwanului, marcând cea de-a 10-a zi de intruziuni din această lună.

Concret, 29 de avioane militare chineze au zburat în zona de apărare aeriană a Taiwanului: opt avioane de luptă Shenyang J-16, cinci avioane de luptă Shenyang J-11, patru avioane de luptă Sukhoi Su-30, 2 avioane de avertizare timpurie și control aeropurtate KJ-500, un avion de război anti-submarin Shaanxi Y-8 și o aeronavă de realimentare Xian Y-20. Aceste avioane militare chineze au fost depistate în partea de sud-vest a zonei de apărare aeriană a Taiwanului, potrivit Ministerului taiwanez al Apărării.

Între timp, șase bombardiere Xian H-6, un avion de război electronic Shaanxi Y-9 și un avion de informații electronice Shaanxi Y-8 au zburat de-a lungul colțurilor de sud-vest și sud-est ale zonei de identificare a Taiwanului.

Ca răspuns, Taiwan a trimis avioane, a emis avertismente radio și a desfășurat sisteme de rachete de apărare aeriană.

Până acum, pe parcursul acestei luni, China a trimis 51 de avioane în zona de apărare aeriană a Taiwanului, inclusiv 32 de avioane de luptă, șapte bombardiere, un avion de realimentare și 11 avioane de observare.

Survolarea de marți pe parcursul căreia Beijingul a trimis 29 de avioane militare în zona de apărare a Taiwanului e a treia ca magnitudine pentru o singură zi în acest an – 39 de avioane chinezești au pătruns pe 23 ianuarie în zona de apărare aeriană a Taiwanului, respectiv 30 în data de 30 mai.

Nu s-a ajuns la vreo confruntare militară. Avioanele chinezești nu au zburat în spațiul aerian al Taiwanului, ci în ADIZ, o zonă mai largă pe care autoritățile de la Taipei o monitorizează și în care patrulează pentru a dispune de mai mult timp pentru a răspunde la orice amenințare. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare