miercuri, martie 29, 2023

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

spot_img
AcasăExterneUn număr considerabil de avioane militare chineze au pătruns în zona de...

Un număr considerabil de avioane militare chineze au pătruns în zona de apărare aeriană a Taiwanului. Răspunsul autorităților de la Taipei

Un număr semnificativ de avioane militare chineze au pătruns marți în zona de apărare aeriană a Taiwanului, marcând cea de-a 10-a zi de intruziuni din această lună.

Concret, 29 de avioane militare chineze au zburat în zona de apărare aeriană a Taiwanului: opt avioane de luptă Shenyang J-16, cinci avioane de luptă Shenyang J-11, patru avioane de luptă Sukhoi Su-30, 2 avioane de avertizare timpurie și control aeropurtate KJ-500, un avion de război anti-submarin Shaanxi Y-8 și o aeronavă de realimentare Xian Y-20. Aceste avioane militare chineze au fost depistate în partea de sud-vest a zonei de apărare aeriană a Taiwanului, potrivit Ministerului taiwanez al Apărării.

Între timp, șase bombardiere Xian H-6, un avion de război electronic Shaanxi Y-9 și un avion de informații electronice Shaanxi Y-8 au zburat de-a lungul colțurilor de sud-vest și sud-est ale zonei de identificare a Taiwanului.

Ca răspuns, Taiwan a trimis avioane, a emis avertismente radio și a desfășurat sisteme de rachete de apărare aeriană.

Până acum, pe parcursul acestei luni, China a trimis 51 de avioane în zona de apărare aeriană a Taiwanului, inclusiv 32 de avioane de luptă, șapte bombardiere, un avion de realimentare și 11 avioane de observare.

Survolarea de marți pe parcursul căreia Beijingul a trimis 29 de avioane militare în zona de apărare a Taiwanului e a treia ca magnitudine pentru o singură zi în acest an – 39 de avioane chinezești au pătruns pe 23 ianuarie în zona de apărare aeriană a Taiwanului, respectiv 30 în data de 30 mai.

Nu s-a ajuns la vreo confruntare militară. Avioanele chinezești nu au zburat în spațiul aerian al Taiwanului, ci în ADIZ, o zonă mai largă pe care autoritățile de la Taipei o monitorizează și în care patrulează pentru a dispune de mai mult timp pentru a răspunde la orice amenințare. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare