vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneMinisterul britanic al Apărării: Rusia suferă o "uzură semnificativă" în Donbas

Ministerul britanic al Apărării: Rusia suferă o „uzură semnificativă” în Donbas

Rusia suferă o „uzură semnificativă” în regiunea de est a Ucrainei și este probabil ca forțele pro-ruse din Donețk să folosească arme învechite, a declarat miercuri Ministerul britanic al Apărării.

Subliniind că Rusia nu a mai furnizat din data de 25 martie date privind pierderile de personal militar în războiul contra Ucrainei, Ministerul britanic al Apărării a precizat: „Cu toate acestea, autodeclarata Republică Populară Donețk (DPR) publică cifrele victimelor suferite de forțele DPR. Începând cu 16 iunie, DPR a recunoscut că 2128 de militari au fost uciși și 8897 răniți, de la începutul anului 2022”.

Acesta a adăugat: „Rata victimelor în rândul forțelor RDP este echivalentă cu aproximativ 55% din forța sa inițială, ceea ce evidențiază uzura extraordinară pe care o suferă forțele ruse și pro-ruse în Donbas”.

Potrivit serviciilor britanice de informații, este „foarte probabil ca forțele DPR să dispună de arme și echipamente învechite”.

„De ambele părți, capacitatea de a genera și de a desfășura unități de rezervă pe front devine probabil din ce în ce mai critică pentru rezultatul războiului”, a spus ministerul în cea mai recentă actualizare a informațiilor.

Privind războiul din prima linie în Ucraina, ministerul a spus că bombardamentele grele continuă, în timp ce „Rusia forțează învăluirea zonei Severodonetsk prin Izium în nord și Popasna în sud”.

„Rusia se pregătește foarte probabil să încerce să desfășoare un număr mare de unități de rezervă în Donbas”, a mai zis ministerul. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare