sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneMinisterul Apărării de la Kiev: Invadatorii ruși răpesc rudele militarilor ucraineni

Ministerul Apărării de la Kiev: Invadatorii ruși răpesc rudele militarilor ucraineni

Invadatorii ruși răpesc rudele militarilor ucraineni, a precizat Direcția Principală de Informații a Ministerului Ucrainean al Apărării într-o postare pe Telegram, dezvăluind totodată motivul pentru care trupele Kremlinului comit o astfel de acțiune.

Mai precis, invadatorii ruși răpesc rudele militarilor ucraineni pentru a-și crea o pârghie prin care să exercite varii forme de șantaj.

„Cazurile de răpire a rudelor militarilor ucraineni în zonele ocupate temporar devin sistemice. Din nefericire, invadatorii au acces la bazele de date ale cetățenilor ucraineni atunci când confiscă clădirile administrative ori se folosesc ajutorul colaboratorilor”, au precizat oficialii ucraineni.

Potrivit informațiilor, astfel de cazuri au fost înregistrate mai ales în zonele ocupate temporar din Regiunea Zaporizhzhia, Regiunea Herson și Regiunea Mykolaiv. Armata rusă răpește atât femei și bătrâni, cât și copii.

De pildă, mai mulți copii ai unui militar ucrainean au fost luați ostatici recent.

După un timp, rușii îi pot contacta pe respectivii militari și le pot cere să meargă în zonele ocupate pentru a se asigura că rudele lor se află în siguranță.

„Fiecare dintre astfel de cazuri este dovada celor mai teribile crime de război comise de ocupanți pe pământul nostru. Toate vor fi investigate în mod corespunzător. Cei vinovați de astfel de crime vor fi aduși în fața justiției”, au subliniat serviciile de informații.

Din motive de siguranță, datele personale ale militarilor ucraineni și ale rudelor acestora ce au fost răpite nu pot fi dezvăluite. (sursa: Ukrinform)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare