vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneUn parlamentar rus cere bombardarea Ambasadei SUA la Kiev după ce Ucraina...

Un parlamentar rus cere bombardarea Ambasadei SUA la Kiev după ce Ucraina a intrat în posesia unor arme esențiale

Un parlamentar rus a declarat că Ambasada SUA la Kiev ar trebui distrusă ca o formă de răzbunare pentru faptul că Ucraina a primit din partea americanilor mai multe arme esențiale.

Yury Shvytkin, vicepreședinte al Comisiei de Apărare a Parlamentului Rusiei, a declarat pentru publicația rusă de știri Lenta.ru că livrarea către forțele ucrainene a Sistemului de rachete de artilerie de înaltă mobilitate – HIMARS – a arătat că SUA „se îndreaptă pas cu pas către un al treilea război mondial”.

Kievul a declarat joi că primul lot de HIMARS a sosit și că sunt așteptate mai multe astfel de sisteme de lansare multiplă de rachete de la aliații occidentali.

Shvytkin a spus că Moscova „trebuie să răspundă aspru” împotriva tuturor „acelor țări care furnizează arme” forțelor ucrainene pentru a lupta împotriva Rusiei, adăugând că trupele Moscovei „nu ar trebui să se rezume la distrugerea infrastructurii”.

„Cred că principalul centru de luare a deciziilor este Ambasada SUA. Cred că mai devreme sau mai târziu aceasta va deveni o țintă pentru forțele armate ruse”, a declarat acesta.

„Poziția mea este că este necesar să se distrugă cartierul guvernamental din Kiev. Da, această operațiune este efectuată de Ministerul Apărării, dar trebuie lansate atacuri mai masive”, a mai zis parlamentarul rus.

HIMARS este un puternic sistem de arme cu rază lungă de acțiune, despre care Kievul speră că poate ajuta la schimbarea modului în care decurge războiul împotriva forțelor Kremlinului.

SUA sunt îngrijorate de o escaladare a conflictului, Washingtonul precizând totodată că a primit asigurări de la Kiev că armele pe care le-au furnizat nu vor fi folosite pentru a fi atacat teritoriul Rusiei.

Dar Shvytkin a spus că raza HIMARS de până la 80 de kilometri va permite forțelor Ucrainei „să ajungă pe teritoriul țării noastre”.

El a adăugat că, indiferent de promisiunile președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că nu va lovi teritoriul Rusiei, „nu poți avea încredere în el”.

Cu toate acestea, Shvytkin a insistat că echipamentul de apărare aeriană al Rusiei, probabil referindu-se la lansatoarele de rachete multiple Hurricane și Smerch, ar putea contracara amenințarea reprezentată de HIMARS.

Joi, ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, și-a exprimat recunoștința față de secretarul american al Apărării Lloyd Austin „pentru aceste instrumente puternice”, scriind pe Twitter că „vara va fi fierbinte pentru ocupanții ruși”. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare