miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneChina turează motoarele dezinformării: "Taiwanul va fi abandonat de SUA". Cum încearcă...

China turează motoarele dezinformării: „Taiwanul va fi abandonat de SUA”. Cum încearcă Guvernul de la Taipei să contracareze informațiile false

Ministrul de Externe al Taiwanului, Joseph Wu, a avertizat marți, 28 iunie, că Beijingul a intensificat o campanie de dezinformare prin care încearcă să-i convingă pe taiwanezi că SUA îi abandonează.

În a doua zi a Forumului de la Bruxelles, eveniment găzduit de think tankul american German Marshall Fund, Wu a fost întrebat despre natura campaniei chineze de dezinformare privind Taiwanul. Ca replică, Wu a subliniat că Taiwanul se confruntă zilnic cu un flux constant de dezinformări propagate de China, precum și cu un război cognitiv.

Wu a precizat că propagandiștii chinezi încearcă să împingă o linie narativă pentru a-i convinge pe taiwanezi că „SUA abandonează Taiwanul, SUA nu vor ajuta Taiwanul, iar Taiwanul este condamnat la eșec în cazul în care nu apelează la China pentru ajutor”.

Wu mai precizat despre obiectivul acestei campanii de dezinformare că este de a submina democrația Taiwanului în momentele în care taiwanezii nu mai au încredere în guvernul lor.

Ministrul de Externe a avertizat că, dacă nu se iau măsuri, democrația din Taiwan ar putea fi subminată. Cu toate acestea, el a spus că strategia din prezent a administrației Tsai este ca fiecare instituție guvernamentală „să răspundă fiecărei dezinformări într-un mod foarte rapid”.

Wu a spus că atunci când este detectată o dezinformare, Ministerul Afacerilor Externe este obligat să clarifice chestiunea cât mai repede posibil. El a subliniat despre clarificările oferite de către guvern că nu sunt suficiente și e necesară colaborarea cu mass-media.

Potrivit lui Wu, guvernul din Taiwan lucrează și cu ONG-uri care au înființat instituții și centre de verificare a faptelor care permit publicului să pună întrebări cu privire la veridicitatea postărilor care circulă pe platformele de social media. El a adăugat că există instituții care urmăresc originea știrilor false pentru a alerta publicul, precum și pentru a îmbunătăți educația de alfabetizare mediatică.

Wu a spus că, dacă nu ar fi existat aceste măsuri, Taiwanului i-ar fi fost foarte greu să facă față fluxurilor de dezinformare care vin din China. (sursa: Taiwan News)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare