miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExternePublicație rusă independentă: Putin mobilizează pușcăriașii pentru a-i trimite în Donbas. Ce...

Publicație rusă independentă: Putin mobilizează pușcăriașii pentru a-i trimite în Donbas. Ce li se promite celor certați cu legea

Pușcăriașilor ruși din Sankt Petersburg li se oferă eliberarea și sume de bani dacă acceptă să se alăture războiului lui Vladimir Putin împotriva Ucrainei, potrivit unei publicații locale independente.

Rudele pușcăriașilor care ispășesc pedepsele în Sankt Petersburg au declarat pentru publicația de investigație Important Stories că notoria grupare rusă de mercenari, Wagner Group, se oferă să plătească 200 de mii de ruble (aproximativ 3440 de dolari americani) și o amnistie, în schimbul efectuării a șase luni de serviciu „voluntar” în regiunea Donbas – asta dacă pușcăriașii în cauză scapă cu viață după cele șase luni de lupte.

Condamnaților care ispășesc pedepsele în penitenciarele IK-7 „Yablonevka” și IK-6 „Obukhovo” din Sankt Petersburg li s-a promis inclusiv o despăgubire de cinci milioane de ruble (aproximativ 85.873 de dolari americani) destinată familiilor pușcăriașilor ce ar fi uciși în luptă în Donbas.

O rudă a unui condamnat a declarat pentru presă că prizonierilor li s-a cerut „să apere Patria Mamă”.

Prizonierilor li s-a spus mai întâi că vor fi luați în considerare doar cei care au slujit anterior, respectiv au mai fost pe front. Însă, câteva ore mai târziu, decizia a fost schimbată, iar toată lumea a fost luată în considerare, aproximativ 40 de persoane optând pentru a merge pe front în Donbas în schimbul respectivelor beneficii.

„Toate acestea (promisiunile – n.red.) sunt doar cuvinte, nu se vor consemna nicăieri pe hârtie”, a spus o rudă a unuia dintre prizonieri.

Prizonierilor li s-a spus că aproximativ 20% se vor întoarce de pe front, a precizat o rudă.

Publicația independentă a vorbit și cu rudele unui pușcăriaș care a acceptat să fie trimis în regiunea Donbas. Se pare că respectivul pușcăriaș a fost influențat de promisiunea că în șase luni se va întoarce acasă și că cazierul său va fi șters.

„În plus, când vor trece șase luni și cineva dorește să-și continue serviciul, va exista această variantă”, a spus o rudă a respectivului condamnat.

Unele rude au precizat că li s-a cerut condamnaților să lupte, în timp ce altele au spus că pușcăriașilor li s-a solicitat să restaureze infrastructura din Donbas. Primul grup de „voluntari” este deja pregătit pentru a fi trimis în Donbas, a spus o sursă.

Grupul Wagner este o forță paramilitară de elită care deservește regimul Putin. Ministerul britanic al Apărării a declarat în aprilie că gruparea a fost trimisă în estul Ucrainei, dat fiind faptul că Rusia și-a mutat atenția asupra regiunii Donbas.

Grupul paramilitar a fost format în 2014, în timpul războiului din Donbas, în estul Ucrainei, și al anexării Crimeei de către Rusia.

Autoritățile din SUA au declarat că grupul este finanțat de Yevgeny Prigozhin, un om de afaceri ce are legături strânse cu Putin. În mod previzibil, Prigozhin a negat întotdeauna că ar avea vreo legătură cu grupul de mercenari. De asemenea, Kremlinul a negat existența grupului sau că are vreo legătură cu această formațiune paramilitară. (sursa: Newsweek)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare