joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneArmata ucraineană de IT-iști, rafală de atacuri de succes asupra site-urilor rusești....

Armata ucraineană de IT-iști, rafală de atacuri de succes asupra site-urilor rusești. Problemele cu care s-au confruntat rușii

În perioada 27 iunie – 10 iulie, o armată de IT-iști a atacat peste 800 de site-uri web rusești, a declarat Ministerul ucrainean al Transformării Digitale.

Hackerii au postat pe site-urile agențiilor guvernamentale ruse o serie de mesaje de celebrare atât cu prilejul Zilei Constituției Ucrainei, dar și în contextul în care se apropie celebrarea Zilei Independenței Ucrainei, pe 24 august.

De asemenea, hackerii au spart site-ul web al agenției spațiale de stat a Rusiei, Roscosmos.

„Acest atac a venit ca un răspuns pentru agenția spațială de stat rusă, care lansase amenințări și publicase imagini din satelit cu centrle NATO”, au transmis oficialii ucraineni.

Din cauza atacurilor DDoS, rușii nu au putut lucra în sistemele CRM timp de câteva zile. Acestea sunt programe care ajută la organizarea și controlul tuturor proceselor de afaceri cu clienții. Atacul în cauză a suspendat activitatea multor întreprinderi, ceea ce a afectat negativ economia rusă.

Roseltorg, cea mai mare platformă electronică de achiziții din Rusia, deținută de Guvernul de la Moscova, respectiv VTB Bank, a pierdut datele confidențiale a aproape 500.000 de utilizatori.

În plus, armata IT continuă să prevină răspândirea propagandei și desfășoară activități „preventive” privind cu mass-media rusă.

Activitatea a zeci de platforme de licitație a fost paralizată, ceea ce a dus la întreruperea licitațiilor. Din cauza atacurilor cibernetice, site-urile web ale majorității cinematografelor rusești au fost scoase din funcțiune, iar astfel rușii nu au putut cumpăra bilete online. (sursa: Ukrinform)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare