sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăExterneKremlinul continuă ofensiva militară în Siria. Câți copii sirieni au fost uciși...

Kremlinul continuă ofensiva militară în Siria. Câți copii sirieni au fost uciși în urma ultimului atac aerian rusesc

În timp ce se desfășoară războiul la scară largă al Kremlinului împotriva Ucrainei, forțele rusești continuă să comită crime și în Siria, printre victimele atacului de astăzi aflându-se și mai mulți copii.

Concret, un atac aerian rusesc ce s-a desfășurat vineri, 22 iulie, a ucis șapte persoane, dintre care patru copii, în regiunea Idlib, controlată de rebelii din Siria.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a confirmat decesele „inclusiv a patru copii care sunt frați, doi bărbați și o persoană neidentificată… ca urmare a atacurilor aeriene ruse” asupra zonei rurale Jisr al-Shughur.

Toți copiii au sub 10 ani, a spus Rami Abdel Rahman, care conduce Observatorul britanic.

Șase dintre victime sunt civili, a precizat Observatorul, adăugând că mai multe persoane, inclusiv femei și copii, sunt încă prinse sub dărâmături.

Victimele sunt în mare parte sirieni strămutați din provincia vecină Hama.

Rusia este principalul susținător al regimului președintelui Bashar al-Assad.

Cu sprijinul rus și iranian, Damascul a recuperat o mare parte din teritoriul pierdut în primele etape ale conflictului, care a izbucnit în 2011, când Guvernul a reprimat cu brutalitate manifestațiile pro-democrație.

Ultimul bastion al opoziției militare față de regimul Bashar al-Assad se află în mai multe zone semnificative atât din provincia Idlib, cît și din provinciile vecine Alep, Hama și Latakia.

Hayat Tahrir al-Sham, condus de foști membri ai fostei organizații Al-Qaeda din Siria, este grupul dominant în zonă, dar alte grupuri rebele sunt și ele active, având diferite grade de sprijin din partea turcilor.

Războiul din Siria a ucis aproape jumătate de milion de oameni și a forțat aproape jumătate din populația siriană de dinainte de război să-și părăsească locuințele. (sursa: AICI)

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare